12/03/2011 Excelsior verliest weer op vreemde bodem

Het is Excelsior opnieuw niet gelukt om een uitwedstrijd te winnen. In Almelo won Heracles met 4-1. Belangrijk moment in de wedstrijd was de rode kaart voor Daan Bovenberg na 23 minuten spelen. Op dat moment stond het nog 0-0. Met tien man was Excelsior echter kansloos tegen Heracles Almelo dat, na een voorsprong kort voor rust, in de tweede helft kon uitlopen. Namens Excelsior scoorde Guyon Fernandez.

Op twee gelijke spelen na wist Excelsior op vreemde bodem nog geen punten te pakken dit seizoen. Met Edwin de Graaf in plaats van Nayib Lagouireh hoopten de Kralingers dit patroon in Almelo te doorbreken. Aanvankelijk ging dat redelijk, al hadden de gastheren wel een licht overwicht.

Cruciaal moment in de wedstrijd was het duel tussen Daan Bovenberg en Heracles-aanvaller Everton. Na een diepe bal was Bovenberg zijn tegenstander even kwijt. Hij greep Everton licht vast, waarna deze graag naar de grond ging en de Excelsior-verdediger een rode kaart kreeg van scheidsrechter Kevin Blom.

,,Het was een lichte aanraking waar de Heracles-speler handig gebruik van maakte”, zei Alex Pastoor na afloop. Hij erkende echter dat het een rode kaart was en wilde er verder dus niet veel over zeggen. Pastoor haalde na de rode kaart Roland Bergkamp naar de kant en Wouter Gudde kwam voor hem in het veld.

Desondanks was het na een half uur raak voor Heracles Almelo. Een schot van Everton smoorde in de zestien, waarna Mark Jan Fledderus de bal in de rebound langs Nico Pellatz in het doel schoot, 1-0.

Vijf minuten na rust werd de wedstrijd beslist door een treffer van Quame Quansah. In de 62e minuut werd het zelfs 3-0. Een afstandschot van Mark Looms werd door Pellatz niet goed verwerkt en verdween in het doel.

Een kwartier voor tijd kreeg Excelsior een eretreffer dankzij een foutje van Quansah. Hij verspeelde de bal aan Ryan Koolwijk. De aanvoerder van Excelsior bediende Guyon Fernandez, die de bal langs doelman Remko Pasveer binnenschoot, 1-3.

In de slotfase werd de boze Heracles-trainer Peter Bosz nog naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Blom, waarna Glynor Plet de eindstand in de laatste minuut bepaalde op 1-4.

Ondanks de nederlaag blijft Excelsior strijdbaar in de laatste fase van de competitie: ,,We laten de competitie niets als een ballon leeglopen”, stelde Pastoor. ,,We blijven elke week proberen om goed te voetballen en punten te pakken.”

Komende zondag wacht in Stadion Woudestein regerend landskampioen FC Twente.