Angstgegner ADO wint weer in Kralingen

De afgelopen week ging het in de media vooral over de mogelijkheid dat Excelsior play-offs zou kunnen gaan spelen om Europees voetbal. Na vanavond kan deze droom de ijskast in, want ADO bevestigde de status van angstgegner op Woudestein: 1-2.

Van de voorgaande veertien ontmoetingen in Kralingen won Excelsior alleen die in 2007. Bij rust was er alle schijn naar dat de Kralingers weer eens punten zouden pakken op eigen veld. Excelsior was de betere in de eerste helft en dat leidde in de eerste twintig minuten tot kansen van Ali Messaoud en Luigi Bruins.

In de 26ste minuut kwam Excelsior verdiend op voorsprong. Milan Massop, de meest scorende verdediger in de Eredivisie, scoorde uit een corner de openingstreffer. In het verloop van de eerste helft kwam het doel van Theo Zwarthoed niet in groot gevaar.

Na de rust kwam ADO Den Haag duidelijk anders uit de kleedkamer. De Hagenezen begonnen fel aan de tweede helft en scoorden binnen zeven minuten de gelijkmaker. Via de rug van Hicham Faik kwam de bal bij Bjørn Johnsen, de clubtopscorer van ADO, die de gelijkmaker op het scorebord zette.

Excelsior kwam er maar weinig aan te pas in de tweede helft. Op het moment dat ADO Den Haag leek in te zakken, kwamen juist de Hagenezen op voorsprong. Johnsen scoorde opnieuw op gelukkige wijze: ditmaal belandde een hard schot via de voet van Wout Faes tegen de touwen.

Het slotoffensief was van Excelsior, maar scoren deden de Kralingers helaas niet meer. De grootste kans was voor Ali Messaoud, die twee minuten na de 1-2 op de lat schoot.

De eerstvolgende wedstrijd staat, vanwege het interlandweekend, pas op zondag 1 april op het programma. Excelsior speelt dan in De Kuip de laatste stadsderby van het seizoen.

Excelsior – ADO Den Haag: 1-2 (1-0)
26. Massop 1-0
52. Johnsen 1-1
79. Johnsen 1-2

Gele kaarten: Messaoud, Faes (Excelsior) en N. Kuipers (ADO Den Haag)
Scheidsrechter: Mulder
Toeschouwers: 4.400 (uitverkocht)

Opstelling Excelsior: Zwarthoed, Karami, Mattheij, Faes, Massop, Faik, Messaoud (83. Fortes), Koolwijk, García, Hadouir (65. Vermeulen) en Bruins.