Derde thuiszege op rij

Wie herinnert zich nog het thuissyndroom van vorig seizoen, toen Excelsior maar drie keer won op Woudestein? Tegen FC Emmen behaalde Excelsior alweer de derde thuisoverwinning op rij. Drie punten tegen een directe concurrent, de gevarenzone is weer verlaten.

Excelsior was gewaarschuwd, want FC Emmen liet dit seizoen al vaak zat zien dat het prima mee kan draaien in de eredivisie. De uitwedstrijd ging met een beetje geluk met 2-1 gewonnen, door een doelpunt van Ryan Koolwijk vlak voor tijd.

Ook nu creëerden beide ploegen nauwelijks iets voor rust, en kwam FC Emmen na rust op voorsprong. Michael de Leeuw kopte bij de eerste kans van de Drenten gelijk raak. Wat volgde was een heerlijke zes minuten. Meer had Excelsior niet nodig om de achterstand om te buigen in een voorsprong.

Nog geen drie minuten na de tegengoal maakte Marcus Edwards na een goede persoonlijke actie alweer gelijk. Weer drie minuten later was hij de aangever toen Dennis Eckert zijn eerste doelpunt in dienst van Excelsior maakte. De Duitser was kort na rust in de ploeg gekomen omdat Luigi Bruins, die zijn 200ste wedstrijd voor Excelsior speelde, opnieuw geblesseerd was uitgevallen.

De voorsprong kwam in het restant van de wedstrijd niet meer in gevaar. Geen vanzelfsprekendheid, want FC Emmen pakte dit seizoen al vaak zat de punten in de laatste minuten. Maar nu dus niet, en Excelsior staat weer boven de streep.

Met Utrecht-uit en PSV-thuis wachten nu twee zware wedstrijden. Daarna volgen wedstrijden tegen VVV, Zwolle, Heerenveen, NAC en Groningen. De kans is groot dat het in die wedstrijden beslist gaat worden.