Eerste thuiswedstrijd: direct 3 punten!

Excelsior heeft in de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen ook de eerste 3 punten binnengehaald, tegen Go Ahead Eagles. In de eerste helft was het uitblinker Jordan Botaka die na 20 minuten de openingstreffer binnenschoot met een prachtig hakje. Een klein kwartier in de tweede helft zorgde nieuwkomer Tom van Weert voor een uitbreiding van die voorsprong. Doelman Erik Cummins zorgde vervolgens, tot zijn eigen verbazing, voor de 2-1. Na een uitrap van Cummins was er een duel tussen aanvaller Alex Schalk en een verdediger van Excelsior. Alle ogen waren hierop gericht, maar omdat doelman Jordy Deckers niet goed stond gepositioneerd ging de bal over hem heen en rolde langzaam in het Kralingse doel. Go Ahead Eagles kwam hierdoor terug in de wedstrijd en de 2-2 van rechtsback Sven van Nieuwpoort kwam dan ook niet helemaal uit de lucht vallen.

Ondanks een sterke start van Excelsior leek het dus opnieuw een puntendeling te worden, net als vorige week tegen NAC Breda. Het was echter Deniz Türüç die een overtreding maakte op Rick Kruys in het strafschopgebied. Hierdoor kon scheidsrechter Jeroen Manschot niets anders doen dan wijzen naar de stip. In de laatste seconden van de wedstrijd zorgde aanvoerder Sander Fischer hierdoor voor de bevrijdende 3-2.

De vlaggen in top op Woudestein.

Voor de wedstrijd was het erg druk in de shop van de supportersvereniging.

De kraampjes met eten en drinken hebben een mooie opknapbeurt gekregen.

Ook de mooie graffiti rondom de Robin van Persie tribune mag er zijn!

Deze ballenjongen, één van de talenten uit de jeugd van Excelsior, moest de regen trotseren.

Dit is toch wel een hele welkome vernieuwing in het stadion! Goed voor de uitstraling en ook voor de inkomsten van sponsors!

De eerste vrije trap in deze wedstrijd…

…zorgde ervoor dat er ook voor het eerst gebruik werd gemaakt van de ‘vanishing spray’ op Woudestein.

Ontlading op de bank van Excelsior na de 1-0 van Tom van Weert.

Kijk uit voor mijn schoenen!

Feest na de 2-0!!

Invaller 1: Ninon Gouriye vervangt de goed spelende Daryl van Mieghem.

Ondanks de druk van Excelsior kwam Go Ahead dus terug tot 2-2.

Invaller 2: Marko Maletic voor Tom van Weert.

Uitblinker en man of the match: Jordan Botaka.

Gouriye was met een paar gevaarlijke acties dreigend op de linkerkant.

Rick Kruys wil een strafschop maar de arbiter geeft een vrije trap net buiten de 16.

Een paar minuten later is het wel raak na een overtreding in op diezelfde Kruys.

Concentratie bij strafschopnemer Sander Fischer.