Vrouwen verliezen ook laatste wedstrijd

De vrouwen van Excelsior Barendrecht hebben ook de laatste wedstrijd in de reguliere competitie verloren. SC Heerenveen was in Barendrecht met 3-0 te sterk en verzekerde zich daarmee van een plaats in de kampioensgroep. Excelsior Barendrecht besluit de reguliere competitie zonder punten.

De nederlaag was niet te wijten aan de inzet van de speelsters van Excelsior Barendrecht. Desondanks leverden een aantal goede voorzetten in het begin van de wedstrijd, die een halfuur later begon omdat de bus van Heerenveen in de file stond, geen doelpunten op. Heerenveen-topscoorster Fenna Kalma kwam halverwege de tweede helft wel tot scoren. Vlak na rust kwam Excelsior Barendrecht goed weg toen dezelfde Kalma de bal hard op de lat kopte. Een kwartier voor tijd besliste Tiny Hoekstra de wedstrijd nadat ze keepster Isa Pothof wist te omspelen. Vijf minuten voor tijd zette Laura Strik, na een steekbal van Kalma, de 0-3 eindstand op het scorebord.

Excelsior Barendrecht eindigt de reguliere competitie in het debuutseizoen, met zestien punten achterstand op nummer acht Achilles ’29, op de laatste plaats. Hierdoor vervolgt de ploeg van Sander Luiten het seizoen vanaf vrijdag 16 maart in de plaatseringsgroep. Tegen Achilles ’29, ADO Den Haag en VV Alkmaar wordt nog anderhalve competitie gespeeld. De bovenste vijf ploegen gaan strijden om het kampioenschap. Alle ploegen beginnen de play-offs met een halvering van het behaalde aantal punten.

Excelsior Barendrecht – SC Heerenveen: 0-3 (0-1)