Excelsior gooit er met de pet naar

Een ongeïnspireerd Excelsior heeft zondag de laatste uitwedstrijd van het seizoen met grote cijfers verloren. In Groningen gooiden de spelers er volledig met de pet naar: 4-0.

Het enige gevaar van Excelsior, Padt tikte een hard schot van Hicham Faik over de lat, was pas na een uur spelen een feit. Op dat moment stond het al 2-0. In de laatste drie minuten voor rust scoorden Van Weert en Memisevic.

Kristinsson had in de eerste helft nog een aantal goede reddingen, maar bewees twintig minuten voor tijd waarom hij eerder dit seizoen werd gedegradeerd tot tweede doelman. De IJslander wilde de bal oppakken na een mislukte voorzet van FC Groningen maar greep finaal mis, waarop Doan scoorde: 3-0. Nog geen twee minuten later scoorde oud-Excelsior speler Van Weert zijn tweede en het vierde Groningse doelpunt.

Het hoogtepunt van een dramatische wedstrijd was de enorme gastvrijheid van FC Groningen. Net als altijd werden de supporters van Excelsior op uitstekende wijze ontvangen. Zowel in de eerste als in de tweede helft liep de Groningse catering zelfs rond met een schaal kipnuggets.

Ondanks de nederlaag eindigt Excelsior het seizoen op basis van uitwedstrijden op de vijfde plaats. In de laatste wedstrijd tegen Ajax, dat volgende week eveneens nergens meer om speelt, staat voor Excelsior de tiende plaats op het spel.

FC Groningen – Excelsior: 4-0 (2-0)
42. Van Weert 1-0
45+1. Memisevic 2-0