Excelsior-PEC was een schande voor de eredivisie

Zondag deden Excelsior en PEC Zwolle eer aan de 16.45 uur-wedstrijd. Een tijdstip waarop niemand meer voor zijn plezier naar het stadion komt. Dachten ook de spelers, zo leek het. Het was in de rust wachten op Frans Bauer, om te vertellen dat we in een aflevering Bananasplit zaten.

Het verschil met de degradatiezone is nog steeds één punt. Maar sinds dit weekend niet alleen die met de nummer zestien, nu ook met de voorlaatste plaats. Het lijkt een kwestie van tijd voor Excelsior onder de streep staat. Houd donderdag 16 en zondag 19 mei vast vrij in de agenda.

Messaoud en El Hamdoui begonnen op de bank, tot vreugde van velen. Maar ook met diens vervangers Anderson en Omarsson maakten de Kralingers de eredivisie tot een schande. Waar Excelsior in de eerste helft mee bezig was? Wij weten het niet, behalve dat het helemaal niets met voetbal te maken had.

Na rust liet Excelsior dan toch zien dat het nog iets doet tijdens de trainingen. Maar scoren? Wij vrezen dat dat dit seizoen niet meer gaat gebeuren. Dat zou #writinghistory wel ten goede komen. Zelfs als de tegenstander zonder doelman speelt, is dat nog te hoog gegrepen. Al 385 minuten zonder doelpunt, de laatste goal was in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen.

De 0-1 van Zwolle vlak voor tijd was typerend en misschien ongelukkig. Wedstrijd gespeeld, dachten ze bij Excelsior. En dus lieten de spelers Namli twee minuten later maar vogelvrij om er nog één te maken.

Niet alleen de poging tot voetballen – we doen de spelers teveel eer aan om het voetbal te noemen – is eredivisie onwaardig. Ook mentaal lijken ze zich al te hebben neergelegd bij Helmond-uit. Hoeven ze ten minste niet meer om 16.45 uur op te draven op een zondag. Zelfs trainen lijkt teveel gevraagd. Dat gebeurt deze week alleen op maandag en donderdag, echt waar. In alle opzichten maakt Excelsior momenteel de eredivisie te schande.