Excelsior wint met 2-1 bij Vitesse!

Excelsior heeft de uitwedstrijd bij Vitesse met 2-1 gewonnen en staat nu op 29 punten. Daarmee hebben onze helden een enorm belangrijke stap gezet richting rechtstreekse handhaving.

Excelsior begon dramatisch aan de wedstrijd: Luc Castaignos scoorde al na twee minuten met een omhaal. Pas nadat García in de 36e minuut in het veld kwam, in de plaats van Burnet, kreeg Excelsior grip op de wedstrijd. Eén minuut voor rust scoorde Hicham Faik, met het eerste schot op doel van Excelsior, van ver op prachtige wijze de gelijkmaker.

Na rust kwam Excelsior beter voor de dag en vanuit de kluts kwam Mike van Duinen na 747 minuten zonder doelpunt eindelijk weer tot scoren. Vitesse drong nog wel aan, maar de overwinning van Excelsior kwam geen moment in gevaar.

Excelsior heeft nu negentien punten behaald in twaalf uitwedstrijden en evenaart daarmee het clubrecord uit het seizoen 1982-1983. Bovendien heeft Excelsior voor het eerst in de historie zes uitwedstrijden gewonnen in een Eredivisieseizoen. Slechts vier ploegen in de Eredivisie hebben nu meer punten behaald op vreemde bodem dan Excelsior. De ploeg heeft nog vijf uitwedstrijden voor de boeg om het puntenrecord te verbreken, te beginnen volgende week zaterdag bij SC Heerenveen.

Vitesse – Excelsior: 1-2 (1-1)
2. Castaignos 1-0