Grootste thuisnederlaag ooit

Alsof het nog niet slecht genoeg ging, bereikte Excelsior een nieuw dieptepunt. Nog nooit verloor Excelsior met zulke grote cijfers een thuiswedstrijd als zondagmiddag. Voor het eerst in de historie kreeg Excelsior zeven tegendoelpunten op Woudestein. Ajax won met liefst 1-7.

Het begon allemaal nog goed. Iedereen verwachtte een grote nederlaag, maar Excelsior kon prima meevoetballen met Ajax. Nadat Excelsior een redelijk aantal kansen had gemist kwam Ajax na een halfuur spelen op 0-1, uit een counter nadat Excelsior bijna op voorsprong kwam. Het leek de ruststand te worden, tot Schöne een minuut voor rust een vrije trap uitstekend achter Stevens schoot.

Kort na rust kreeg Koolwijk een enorme kans op de aansluitingstreffer, maar hij kopte van dichtbij naast. Ajax scoorde daarna 0-3 en de wedstrijd leek gespeeld. Via Messaoud kwam Excelsior nog tot een doelpunt, voor het eerst dit seizoen zat de VAR mee, maar de tegentreffer was voor Ajax het signaal om er een schepje bovenop te doen.

De Amsterdammers liepen in het vervolg van de wedstrijd uit naar 1-7. Daarmee werd er voor het eerst dit seizoen geschiedenis geschreven. Nog nooit leed Excelsior zo’n grote thuisnederlaag als op 11 november 2018. Excelsior kreeg in de laatste drie wedstrijden een beschamend aantal van vijftien tegendoelpunten. De uitwedstrijd tegen FC Emmen wordt over twee weken meer dan een zespuntenwedstrijd.