Woudestein kan eindelijk juichen

De rollen waren zaterdag omgedraaid en eindelijk in het voordeel van Excelsior. Tegen VVV-Venlo, dat nog ongeslagen was in uitwedstrijden, won Excelsior ein-de-lijk weer een thuiswedstrijd. Pas voor de tweede keer in 2018 werd er geen puntverlies geleden op Woudestein: 1-0.

Na teleurstelling op teleurstelling de afgelopen twee weken zat het eindelijk een keer mee. Het zorgt ervoor dat Excelsior een reuzenstap maakt op de ranglijst en ineens de nummer acht van de eredivisie is. Het kan verkeren.

Tegen VVV-Venlo maakte Excelsior in het begin van de wedstrijd het spel. Na twintig minuten opende Émil Már Ómarsson met zijn eerste doelpunt in dienst van Excelsior de score. En hoe. In een counter begon hij vanaf eigen helft aan een lange solo, die hij na een kapbeweging afrondde met een doelpunt. We nomineren het doelpunt van de IJslander alvast als één van de mooiste Kralingse doelpunten van het seizoen.

De druk van VVV-Venlo werd na het doelpunt groter. Voor rust had Excelsior het nog wat lastig, maar na rust kwam de voorsprong eigenlijk niet in gevaar. Waar Excelsior in de afgelopen drie wedstrijden in de slotfase een overwinning verspeelde, liep het ditmaal goed af. Ook nadat Ali Messaoud vijf minuten voor tijd na ingrijpen van de VAR een, geheel terechte, rode kaart kreeg na een veel te zware tackle.

Is deze overwinning het medicijn? Zit het weer goed in de ‘koppies’ bij de spelers? We zullen het volgende week zien in de uitwedstrijd bij PEC Zwolle. Hoe dan ook was de overwinning op VVV-Venlo in alle opzichten een heel belangrijke.