2014: Excelsior imponeert in Venlo

Excelsior speelt zaterdag de uitwedstrijd bij VVV-Venlo. Dit seizoen een wedstrijd tussen twee middenmoters, tijdens de laatste ontmoeting in Limburg een topper in de Jupiler League. Op 21 februari 2014 won Excelsior met 2-0 in Venlo en zette daarmee een belangrijke stap richting promotie.

Na overtuigende overwinningen op FC Den Bosch (4-1) en FC Eindhoven (5-2), imponeerde Excelsior op bezoek bij de nummer drie en kersverse periodekampioen. In het begin van de eerste helft waren beide ploegen nog aan elkaar gewaagd. Na een halfuur spelen schoot Adil Auassar met schot van grote afstand in de kruising, waarna Excelsior heer en meester was.

“Totale controle op het veld. Het was genieten van de combinaties, het positiespel, prachtige doelpunten. Ik heb geen mindere speler gezien”, sprak Marinus Dijkhuizen na afloop. Terechte woorden, want Excelsior gaf bijna niets weg. Doelman Jordy Deckers hoefde maar één keer echt in te grijpen om de gelijkmaker van Leon de Kogel te voorkomen.

Excelsior had het aan zichzelf te danken dat VVV-Venlo lang hoop kon blijven houden op een punt. Pas in de derde minuut van de blessuretijd besliste Jordan Botaka de wedstrijd, nadat Lucas Woudenberg en Jurgen Mattheij eerder in de tweede helft verzuimden de score te verdubbelen. Desondanks zat Marinus Dijkhuizen zonder zorgen op de bank.

“Ik had geen moment het gevoel dat zij nog zouden scoren”, sprak de trainer na afloop. Excelsior bleef vijfde, maar naderde de Venlose nummer drie op twee punten. “Het kan nog een heel mooi seizoen worden”. We weten allemaal de afloop. Aan het einde van het seizoen bezette Excelsior de derde plaats en via FC Den Bosch en RKC Waalwijk promoveerden de Kralingers naar de Eredivisie.

VVV-Venlo werd afgelopen seizoen kampioen en daardoor is VVV-Venlo – Excelsior aanstaande zaterdag voor het eerst in zeven jaar weer een wedstrijd op het hoogste niveau.