0-0 gelijkspel tegen Willem II

Excelsior heeft op het terrein van voetbalvereniging Barendrecht met 0-0 gelijk gespeeld tegen Willem II. In een niet al te beste wedstrijd kreeg Excelsior de meeste kansen, maar echt heel erg gevaarlijk kon de ploeg van trainer John Lammers niet worden. Willem II, met onder andere Kolkka, Schreurs, De Groot en Keller, was ook niet in de buurt van een doelpunt.

Er waren veel prominenten aanwezig in Barendrecht. Zo waren onder andere Ronald Koeman, Jaap Stam, Marc van Hintum, Alex Pastoor en Joop van Daele aandachtig toeschouwer. Koeman en Pastoor zijn de trainers van de eerstvolgende tegenstander van Excelsior, maar beiden zullen niet echt onder de indruk zijn geraakt van de Kralingers.

Na ruim tien minuten kreeg spits Mitchell Te Vrede een kans, maar hij kreeg de bal niet goed onder controle en schoot naast. Niet veel later leek Willem II gevaarlijk te worden na slecht anticiperen van Niels Vorthoren, maar het was doelman Wesley de Ruiter die ingreep. Verder waren er niet veel bijzonderheden te noteren deze wedstrijd. Wel ging een schot van Te Vrede naast het doel en kreeg Tim Vincken een gele kaart van scheidsrechter Otto, die soms wel erg pietluttig floot. Nayib Lagouireh verliet een kleine tien minuten voor de rust het veld met, naar het leek, een blessure. Hij werd vervangen door Darryl Maatsen.

Vlak na de theepauze was Donny de Groot dichtbij de 0-1, maar zijn schot belandde op doelman De Ruiter. Tim Vincken nam na zestig minuten een vrije trap, die maar net langs de verkeerde kant van de paal belandde. In de tweede helft opnieuw niet veel bijzonderheden. Jason Oost, waarvan bekend werd gemaakt dat hij een contract bij Excelsior heeft getekend, kreeg in de slotfase de ruimte van de verdedigers van Willem II, maar hij was te egoïstisch en verspeelde vervolgens de bal. Niet veel later blies de scheidsrechter af en kan Excelsior nu gaan toewerken naar de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

Excelsior: De Ruiter, Scheimann, Van Steensel, Broerse, Bovenberg, Smit (46. Eekman), Vorthoren (Wattamaleo), Vincken (Janssen), Oost, Te Vrede, Lagouireh (40. Maatsen).