1/5/2011 Galavoorstelling van Excelsior tegen Utrecht

 

Een sterk spelend heeft overtuigend met 3-1 gewonnen van FC Utrecht. De ploeg van trainer Alex Pastoor speelde een van de beste wedstrijden van het seizoen en was bijkans ongrijpbaar voor de Utrechters. Die mochten van geluk spreken dat Excelsior de score niet veel hoger liet oplopen.

Vanaf de eerste minuut waren de bedoelingen van Excelsior duidelijk. Excelsior wilde die laatste kans grijpen om het eredivisieschap zonder het spelen van play-offs veilig te stellen. Dat resulteerde al in de eerste minuten tot een aantal mogelijkheden, onder meer voor Guyon Fernandez en Ryan Koolwijk.

Het eerste kansje voor de gasten, die nog speelden om een plek in de play-offs om Europees voetbal, kon na twaalf minuten worden genoteerd. Het was Dries Mertens die net naast het doel van Nico Pellatz schoot.

De openingstreffer, na 25 minuten spelen, was echter voor Excelsior en op dat moment dik verdiend. De uitblinkende Geert-Arend Roorda schoot een voorzet van Ryan Koolwijk prachtig binnen, nadat een inzet even daarvoor nog was gekeerd door doelman Michel Vorm van FC Utrecht.

Na een half uur spelen was het 2-0. Deze keer werd de aanval opgezet door Guyon Fernandez. Marvin Zeegelaar gaf vervolgens de voorzet die door Roland Bergkamp fraai werd afgerond. FC Utrecht kreeg via Edouard Duplan twee kleine kansjes, maar halverwege stond het nog steeds 2-0.

Ook in de tweede helft was Excelsior sterker dan de gasten. De Kralingers stapelden kans op kans en mochten zichzelf achteraf wellicht alleen kwalijk nemen dat ze niet meer doelpunten hadden gemaakt.

Geert-Arend Roorda bekroonde zijn wedstrijd met zijn tweede treffer die de 3-0 betekende. FC Utrecht kon via Frank Demouge nog wat terugdoen, maar moest uiteindelijk deze middag ruimschoots zijn meerdere erkennen in Excelsior.

Trainer Ton du Chatinier sprak na afloop van een wanprestatie van zijn ploeg. Voor Excelsior betekende de verdiende overwinning, die bovendien met goed voetbal tot stand kwam, een flinke opsteker. De Kralingers kunnen met een beetje geluk de play-offs wellicht zelfs nog ontlopen.

Lukt dat niet, dan moet de ploeg in de afgelopen weken in elk geval genoeg vertrouwen hebben opgebouwd om het toetje van de competitie tot een goede einde te brengen.

Doelpunten:
25. Roorda 1-0
31. Bergkamp 2-0
66. Roorda 3-0
87. Demouge 3-1

Opstelling Excelsior: Nico Pellatz; Daan Bovenberg, Norichio Nieveld, Kaj Ramsteijn, Miquel Nelom; Geert-Arend Roorda, Ryan Koolwijk (78. Kevin Wattamaleo), Jordy Clasie (69. Wouter Gudde); Roland Bergkamp (88. Nayib Lagouireh), Guyon Fernandez, Marvin Zeegelaar.