24/4/2011 Geflatteerde nederlaag tegen Ajax

 

Ondanks een goede wedstrijd keerde Excelsior met een ruime nederlaag terug uit Amsterdam. De Kralingers kwamen al snel op achterstand, maar daarna bleef Excelsior eenvoudig overeind. Via Daan Bovenberg kwam Excelsior zelfs op 1-1. Na de 2-1 van Christian Eriksen, waar een luchtje van buitenspel aan zat, liep Ajax alsnog uit naar een geflatteerde 4-1 overwinning.

De Amsterdam Arena stond niet alleen in het teken van de wedstrijd tussen Ajax en Excelsior, meer nog keken de Amsterdamse fans naar de verrichtingen van Feyenoord dat tegen PSV speelde. Ajax kon een Rotterdamse winst goed gebruiken in de race om de landstitel.

Bij treffers van Feyenoord (dat met 3-1 won van PSV) werd gejuicht in de Arena. De beelden waren te zien op de videoschermen in het stadion, tot verbazing van Alex Pastoor: ,,Ik vind dat onsportief en ik begreep ook dat het verboden is. Ik heb op een bepaald moment gevraagd of ze de doelpunten van FC Utrecht tegen Vitesse konden laten zien, want dat duel was belangrijk voor ons. Helaas deden ze dat niet.”

Intussen speelde Excelsior in de Arena een goede wedstrijd. Daar kon zelfs de snelle achterstand via Lorenzo Ebecilio niets aan veranderen. ,,We hebben de wedstrijd in grote delen gecontroleerd en gedomineerd”, vond Pastoor. Het duurde tot na rust voor Excelsior loon naar werken kreeg. Een vrije bal van Ryan Koolwijk werd door Daan Bovenberg prachtig binnengekopt.

Dat Ajax de wedstrijd uiteindelijk toch naar zich toetrok, kwam onder meer door een slippertje van de arbitrage. Gregory van der Wiel stond buitenspel toen hij de bal ontving, maar scheidsrechter Makkelie liet het doorgaan. Van der Wiel legde de bal vervolgens af op Christian Eriksen die de 2-1 maakte.

,,Na de 2-1 knakte er iets in de ploeg”, concludeerde Pastoor na afloop. De Amsterdammers konden via Ebecilio en De Jong uitlopen naar een ruime, maar geflatteerde 4-1 overwinning. Excelsior kreeg wel de complimenten voor het vertoonde spel, maar stond uiteindelijk met lege handen.

,,Ik zou de complimenten die ik hier van alle kanten heb gekregen, graag inruilen voor drie punten”, zei Pastoor. Hij moest tevens concluderen dat zijn ploeg het goede spel niet in extra doelpunten om had kunnen zetten.

Met nog twee duels kan Excelsior zich gaan warmdraaien voor de Jupiler Play-offs om promotie/degradatie. Pastoor: ,,Daar is geen ontkomen meer aan. Aan de andere kant werken en voetballen wij op een bepaalde manier. Het maakt niet uit of we dat in de competitie of play-offs doen. Wij gaan met z’n allen dus gewoon op dezelfde manier door.”

Doelpunten:
13. Ebecilio 1-0
54. Bovenberg 1-1
72. Eriksen 2-1
78. Ebecilio 3-1
90. De Jong 4-1

Opstelling Excelsior: Nico Pellatz; Daan Bovenberg, Wouter Gudde (76. Jordy Clasie), Norichio Nieveld, Miquel Nelom; Geert-Arend Roorda, Kaj Ramsteijn, Ryan Koolwijk (84. Benjamin Baltes); Guyon Fernandez (34. Nayib Lagouireh), Roland Bergkamp, Marvin Zeegelaar.