Column: mooie herinneringen uit 2006

 

Laatst maakte ik een wandeling over de Coolsingel en bleef staan voor het stadhuis. Mooie herinneringen schoten door mijn hoofd. Geen bruiloft (ben in Capelle in het huwelijksbootje gestapt), maar het kampioensfeest in 2006, dat met een select gezelschap in de Burgerzaal van het stadhuis werd gevierd. Naast familie en sponsors waren ook fans aanwezig. De club had 75 fans geselecteerd om het feest mee te maken. Naast een huldiging, zonder balkonscène, stond een goed verzorgd buffet klaar en de drank was niet aan te slepen… een fantastische avond.

Enkele spelers waagden een poging het bordes op te gaan, maar de deuren bleven gesloten. Gelukkig maar, want beneden op straat had niemand in de gaten wat zich boven in de zaal afspeelde. Na een bulderende toespraak van Ivo Opstelten, klonk het luidkeels meegezongen Ferme Jongens, Stoere Knapen door de geluidsinstallatie. Mooie tijden, hopelijk zullen ze dit seizoen herleven. Hoewel ik al tevreden zou zijn met promotie zonder kampioenschap, een massaal feest op Woudestein met alle fans heeft mijn voorkeur.

Tijdens de algemene ledenvergadering van 9 december jl. is Chris de Man verkozen tot bestuurslid sfeer en evenementen. De taken van afgetreden bestuurslid commerciële zaken Nathan van Persie-Kok zullen worden overgenomen door bestuurslid Jeroen Hermse. Ik wens beide heren veel succes. Het bestuur heeft eind vorig jaar besloten geen kerstkaarten te sturen naar de leden, maar dit bedrag te reserveren voor een gift aan Stichting Durf te Dromen, een initiatief van onze aanvoerder Redouan El Yaakoubi. Hij nam blij verrast de cheque van 500 euro in ontvangst.

Het binnenhalen van de tweede periodetitel werd door een aantal fans voor de poorten van Woudestein uitbundig gevierd, met vuurwerk en gezang. In samenwerking met de club en de politie kon dit feest toch nog gevierd worden met de spelers, de ontlading bij zowel spelers/staf als fans was enorm, na drie rampseizoenen schijnt de zon weer en kunnen Excelsior fans met opgeheven hoofd genieten van de resultaten.

We gaan spannende tijden tegemoet, we strijden weer ergens voor… zal ik burgemeester Aboutaleb alvast de tekst van ons clublied sturen, zodat hij in mei, op Woudestein, ons clublied kan meezingen?

Theo Melgert
Voorzitter SV Pro Excelsior