Drie punten, eerste thuiszege én de nul

 

Nul, nul, nul, nul – schreven we in maart na de 3-0 zege tegen MVV Maastricht. Het bleek de laatste wedstrijd voor de coronacrisis, en het zou tot opnieuw MVV-thuis duren voor Excelsior weer eens de nul hield. De noodgedwongen wissels wierpen hun vruchten opnieuw af. Behalve de nul leverde dat ook de eerste zege sinds 11 september en de eerste thuiszege op. Kort na rust waren drie minuten voldoende voor een 2-0 zege.

Dylan Seys kon zich opmaken voor zijn basisdebuut, kondigde Marinus Dijkhuizen eerder deze week al aan. Behalve verdedigend moest het namelijk ook aanvallend beter volgens de trainer. Dat betekende dat Reuven Niemeijer weer terugzakte naar het middenveld, waar de geschorste Mats Wieffer ontbrak. In de verdediging keerde Thomas Oude Kotte terug op de plek van de met corona besmette Hervé Matthys.

In een slaapverwekkende eerste helft waren de grootste kansen aan de kant van Excelsior voor Elías Már Ómarsson (met een heerlijke actie zette hij de MVV-verdedigers te kijk) en Niemeijer. Laatstgenoemde schrok zo erg dat hij de bal vlak voor de goal in zijn voeten gespeeld kreeg, dat hij ervan uitgleed. Aan de andere kant stond Alessandro Damen net als vorige week zijn mannetje onder de lat.

Na rust was Excelsior (nog steeds met elf man) direct los. De openingsgoal na zeven minuten zal Julian Baas niet snel vergeten. Het was namelijk zijn eerste in het betaalde voetbal, en een fraaie uit een vrije trap van buiten de zestien. De voormalig jeugdspeler is tot nu toe een van de hoogtepunten van het seizoen en werd niet voor niets verkozen tot man of the match.

Het andere hoogtepunt in de selectie, topscorer Ómarsson, maakte drie minuten later zijn negende van het seizoen. Daaraan vooraf ging geweldig voorbereidend werk van Seys, nadat Excelsior er razendsnel uit kwam op de counter. Naarmate de tweede helft vorderde werd het helaas wat slordiger, maar de 2-0 werd uiteindelijk vrij moeiteloos over te streep getrokken.

En dan mocht het niet fenomenaal zijn: in de fase waarin Excelsior zit, tellen alleen de punten. Net als tegen FC Eindhoven ging het weer iets beter dan een week eerder. Seys blijkt een goede aanwinst en de voormalig jeugdspelers laten ook op het veld zien ware talenten te zijn. Er is weer wat perspectief.

Excelsior – MVV Maastricht: 2-0 (0-0)
52. Julian Baas 1-0
55. Elías Már Ómarsson 2-0

Gele kaart: Timo Stavitski (MVV Maastricht)

Scheidsrechter: Martin Pérez
Toeschouwers: 0

Opstelling Excelsior: Alessandro Damen, Siebe Horemans, Thomas Oude Kotte, Sander Fischer, Nathan Tjoe-A-On (82. Robin van der Meer), Reuven Niemeijer, Mitchell van Rooijen (73. Stijn Meijer), Julian Baas (82. Niek den Heeten), Dylan Seys (67. Thomas Verhaar), Elías Már Ómarsson en Joël Zwarts

Man of the match: Julian Baas

Foto’s: Pim Waslander/Soccrates

1 reactie

  1. Ron schreef:

    En drie talenten in het veld gezien!💪🏻👍🏻⚫🔴
    Maar kunnen we nou niemand anders op rechtsachter zetten, Horemans is zóóó slecht. Karami loopt nog ergens los.
    Damen komt ook weer op niveau, Seys een versterking, kan nog leuk gaan worden!