Winst in eerste serieuze test tegen TOP Oss

Excelsior heeft de eerste serieuze oefenwedstrijd met een goed resultaat afgesloten. Na drie overwinningen tegen amateurploegen werd dinsdag TOP Oss met 3-1 verslagen. De wedstrijd werd gespeeld in Delden, waar Excelsior deze week op trainingskamp is.

De opstelling was op slechts twee plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen MZC’11. Thomas Oude Kotte en Ahmad Mendes Moreira startten in plaats van Hervé Matthys en Dave van Delft. Luigi Bruins, die eerder op de dag een tweejarig contract tekende, droeg de aanvoerdersband.

Eerste tegendoelpunt
In de eerste minuut was de eerste kans voor Ahmad Mendes Moreira maar kort daarna was het TOP Oss – vorig seizoen zesde in de eerste divisie – dat op voorsprong kwam. Uit een corner zorgde Lorenzo Piqué, die in 2012 op proef was bij Excelsior maar geen contract kreeg, voor het eerste tegendoelpunt deze voorbereiding. Na een kwartier spelen stond het alweer 1-1, Thomas Oude Kotte kopte raak na een corner van Bruins.

Genoeg kansen
Excelsior speelde in de eerste helft goed aan en kreeg genoeg kansen, maar kwam pas in de 31ste minuut op voorsprong. Kyle Ebecilio maakte op aangeven van Robin van der Meer zijn tweede doelpunt in het rood-zwarte shirt. Vijf minuten na rust werd de voorsprong vergroot door een eigen doelpunt van Rick Stuy van den Herik. Hoewel  Excelsior niets meer weggaf, was het eigen spel minder dan in de eerste helft. De 3-1 stand veranderde in de laatste veertig minuten dan ook niet.

Go Ahead Eagles
Vrijdag speelt Excelsior de vijfde oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Deze traditionele ontmoeting in de voorbereiding wordt zoals altijd gespeeld in Terwolde. De aftrap op Sportpark Woldermarck is om 19:00 uur.

TOP Oss – Excelsior: 1-3
4. Lorenzo Piqué 1-0
15. Thomas Oude Kotte 1-1
31. Kyle Ebecilio 1-2
50. Rick Stuy van den Herik (eigen doelpunt) 1-3

Opstelling Excelsior: Alessandro Damen (59. Maarten de Fockert), Thomas Oude Kotte (59. Hervé Matthys), Robin van der Meer (82. Niek den Heeten), Dogucan Haspolat (82. Nathan Tjoe-A-On), Kyle Ebecilio, Luigi Bruins, Joël Zwarts, Sander Fischer, Thomas Verhaar (72. Dave van Delft), Ahmad Mendes Moreira en Jeffry Fortes (46. Otto van der Loo).