Eerste training op zaterdag 22 juni

 

De selectie van Excelsior begint op zaterdag 22 juni aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Die ochtend staat om 10.30 uur de eerste training van het seizoen 2013-2014 gepland. Naast de eerste training zijn er deze dag verschillende activiteiten, waaronder een voetbaltoernooi van de Supportersvereniging Pro Excelsior en Kidsclub De Woudies.
Deze dag zullen de selectiespelers voor het eerst verschijnen in de nieuwe wedstrijdshirts van Masita. Naast hoofdsponsor DSW Zorgverzekeraar, mouwsponsor Van Arkel Incasso speelt Excelsior komend seizoen voor het eerst ook met een rugsponsor. Deze zal op 22 juni worden gepresenteerd. De selectiespelers zullen speciaal hiervoor per tram arriveren bij het stadion. Dit gebeurt zo rond 10.20 uur bij de halte Woudestein tegenover het stadion.
Rond de eerste training, die plaatsvindt in Stadion Woudestein, zal de selectie voor het nieuwe seizoen worden voorgesteld en is er na afloop gelegenheid tot het verzamelen van handtekeningen of om met de selectiespelers op de foto te gaan. Vanaf 9.30 uur is het supportershome geopend, waar fans onder meer terecht kunnen voor merchandise. De Supportersvereniging Pro Excelsior biedt de eerste honderd bezoekers in samenwerking met Brasserie Woudestein ’s ochtends een gratis stukje gebak met koffie of thee aan.
Na de eerste training verplaatsen de activiteiten zich naar het terrein van de jeugdafdeling. Daar starten om 13.00 uur twee voetbaltoernooien. De Supportersvereniging Pro Excelsior organiseert een 7 tegen 7 voetbaltoernooi voor supporters en bevriende supportersverenigingen. Tegelijkertijd is er een 7 tegen 7 voetbaltoernooi van Kidsclub De Woudies. Beide evenementen duren de gehele middag. Deelnemende Woudies eten aan het eind van de middag patat in het supportershome, de supportersvereniging organiseert een barbecue. Iedereen kan hieraan deelnemen. De kosten bedragen 10 euro per persoon. Opgeven voor de barbecue kan via proexcelsior@hotmail.com.