Ein-de-lijk weer eens een zege

 

Het was 20 november 2020. Het kabinet-Rutte III was nog niet gevallen, van een harde lockdown hadden we nog niet gehoord, Trump kon nog gewoon vrijuit twitteren, en Excelsior won met 4-1 van Jong AZ. Daarna gebeurde er genoeg, maar één ding liet bijzonder lang op zich wachten. Acht weken om precies te zijn, maar het onwerkelijke gebeurde. Excelsior won vrijdag met 1-0 van FC Eindhoven!

De thuiswedstrijd tegen Eindhoven was de eerste in de derde periode. De tweede werd er met 7 uit 10 en een achttiende plaats één om heel snel te vergeten. Tijd voor een nieuwe start en dus de ommekeer, prentte Dijkhuizen de selectie afgelopen week in. Want niemand schiet er iets mee op om te blijven hangen in alle negativiteit. Ondanks de zes nederlagen op rij gingen er heus zaken goed, werd telkens gezegd, al kochten we daar geen punten voor.

Het betekende wel dat Excelsior startte in 5-3-2 en met dezelfde elf als tegen NEC. Omarsson keerde na zijn blessure terug, maar startte op de bank. En net als in Nijmegen was het Excelsior dat het spel maakte na het eerste fluitsignaal. Een cadeautje zorgde na bijna een halfuur spelen voor de voorsprong. Op een knullige wijze waarop normaal gesproken Excelsior de bal zou verspelen, kon nu Niemeijer de bal onderscheppen en hij maakte het ook af.

Ook in lijn met de wedstrijd tegen NEC verdween plots de druk en in de tweede helft was een zege geen uitgemaakte zaak. Maar waar het tegen NEC niet lukte om een 2-0 voorsprong over de streep te trekken, gebeurde dat nu wel met de 1-0. Eindelijk weer drie punten en dat tegen een ploeg die hoger staat op de ranglijst, al bleven er na afgelopen weken nog maar weinig ploegen onder Excelsior.

Het begin van een nieuwe start? We zullen het dinsdag alweer kunnen zien uit tegen MVV in de achtste finale van de KNVB beker. Excelsior staat dan nog steeds vijftiende, de kortste weg naar Europees voetbal ligt nog altijd open…

Excelsior – FC Eindhoven 1-0 (1-0)
28. Reuven Niemeijer 1-0

Gele kaart: Mats Wieffer, Joël Zwarts (Excelsior), Hugo Botermans, Lorenzo van Kleef, Brian De Keersmaecker, Mawouna Amevor (FC Eindhoven)

Scheidsrechter: Sander van Eijk
Toeschouwers: 0

Opstelling: Alessandro Damen, Siebe Horemans, Sander Fischer, Hervé Matthys, Brandon Ormonde-Ottewill, Abdallah Aberkane (63. Dylan Seys, Mats Wieffer (73. Luigi Bruins), Mitchell van Rooijen (82. Julian Baas) Joël Zwarts (82. Ahmad Mendes Moreira), Stijn Meijer (63. Elías Már Ómarsson), Reuven Niemeijer

Man of the match: Reuven Niemeijer

1 reactie

  1. KC schreef:

    Nu door trekken in de beker pot tegen MVV – Strijden en Winnen!