Eindelijk weer een thuiszege

Excelsior heeft vrijdag na vier maanden eindelijk weer een overwinning behaald op Woudestein. De ploeg kwam vroeg op achterstand tegen Willem II, maar na een rode kaart van de Tilburgers sleepte Excelsior drie punten in de wacht: 2-1. Met 38 punten is rechtstreekse handhaving officieus een feit.

Willem II kwam beter uit de startblokken en al binnen het kwartier stonden de Tilburgers op een verdiende voorsprong. Fran Sol, de topscorer van de Eredivisie, kon binnentikken na een slippertje van Theo Zwarthoed. Een kwartier later kantelde de wedstrijd. Darryl Lachman haalde Mike van Duinen in de zestien onderuit, een overtreding die scheidsrechter De Graaf met een rode kaart en strafschop bestrafte. Luigi Bruins bleef koel en schoot de strafschop binnen: 1-1.

Tegen tien man was het Excelsior dat het betere van het spel had. Na meerdere gemiste kansen, onder meer een schot van Van Duinen werd van de lijn gehaald, kwamen de Kralingers in de blessuretijd van de eerste helft alsnog op voorsprong. Stanley Elbers schoot na een voorzet van Khalid Karami met een hakbal de 2-1 tegen de touwen.

In een tegenvallende tweede helft kreeg Excelsior de beste kansen, maar gescoord werd er niet meer. Daarom bleven de drie punten in Kralingen en heeft Excelsior nu 38 punten, nu al één punt meer dan in het afgelopen seizoen. Als Roda JC zaterdagavond puntverlies leidt, is rechtstreekse handhaving een maand voor het einde van de competitie officieel een feit.

Hoogtepunt van de wedstrijd van vrijdagavond was het eerbetoon voor Arno en Gerard, twee fanatieke supporters van Excelsior die onlangs zijn overleden. Vanaf minuut 19:02 stond het hele stadion op om één minuut lang te klappen voor deze helden. Pro Excelsior wil alle supporters, ook die van Willem II, bedanken voor hun medewerking.

Excelsior – Willem II: 2-1 (2-1)