En dat waren nummer 53, 54 en 55

 

0+1+3+1+2+2+2+2+4+2+0+3+0+4+3+2+
1+1+0+3+1+3+2+2+1+3+4+3 = 55

Het seizoen begint steeds meer gênante vormen aan te nemen. Excelsior geeft de doelpunten nog makkelijker weg dan dat het coronavirus zich over de wereld verspreid. In een schertsvertoning uit tegen FC Eindhoven kwamen er weer eens drie doelpunten bij. 55 tegendoelpunten in 27 wedstrijden, dat is bijna hetzelfde gemiddelde als vorig seizoen in de eredivisie.

Met de trainerswissel moest Excelsior in elk geval play-offs gaan spelen. Maar heeft de wisseling van de wacht wel nut gehad? Met een ploeg als deze zou zelfs Pep Guardiala van verdriet liever solliciteren bij een zondagvierdeklasser. Excelsior staat dan nog altijd op een plek die recht geeft op play-offs, maar wat heeft de ploeg daar te zoeken?

Eerst die play-offs maar eens zien te halen. Want het resterende programma is zwaar. Excelsior staat onder meer nog tegenover Jong Ajax, Go Ahead Eagles, NEC, FC Volendam en De Graafschap. Hoewel dit seizoen zelfs de thuiswedstrijd tegen TOP Oss een loodzware klus zal worden.

FC Eindhoven-uit dan. Luigi Bruins had na 37 minuten nog niet door dat de wedstrijd was begonnen, sukkelde in de zestien met de bal en gaf een strafschop weg. Die fout had rechtgezet kunnen worden, zij het niet dat Ahmad Mendes Moreira een hattrick aan grote kansen miste.

In de tweede helft schitterde de verdediging weer: Kaj de Rooij kon tussen drie man in raak schieten. Halverwege weer een strafschop, die de 2-0 op de counter met een paar seconden uitstelde. Samy Bourard maakte de vernedering compleet door met een Panenka te scoren. Het werd nog 3-1, ook Bruins mocht een strafschop nemen, toen het eigenlijk al 4-0 had moeten staan.

Nog tien wedstrijden te gaan. Hoeveel telramen hebben we nog nodig?

FC Eindhoven – Excelsior: 3-1 (1-0)
38. Rigino Cicilia (strafschop) 1-0
48. Kaj de Rooij 2-0
72. Samy Bourard (strafschop) 3-0
90+3. Luigi Bruins (strafschop) 3-1

Gele kaart: Valentino Vermeulen en Marcelo Lopes (FC Eindhoven)

Scheidsrechter: Rob Dieperink
Toeschouwers: 1.957

Opstelling Excelsior: Alessandro Damen, Abdallah Aberkane, Cameron Humphreys, Sander Fischer, Brandon Ormonde-Ottewil, Luigi Bruins, Wouter Burger, Elias Mar Omarsson, Joel Zwarts, Thomas Verhaar en Ahmad Mendes Moreira

Foto’s: Marcel Bonte/Soccrates

1 reactie

  1. Ron schreef:

    Bedroevend! Toen ik de opstelling zag, dacht ik dat we eindelijk de best op te stellen verdediging hadden, de nieuwe verdedigers hadden zich goed laten zien. Maar helaas, wederom vlogen de ballen er weer in. Wordt een gebed zonder end zo en ook zonder play-offs.