Excelsior begint met 10-0 overwinning

Excelsior is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een 10-0 overwinning tegen IJVV De Zwervers. Bij rust stond het al 7-0 tegen de amateurclub uit IJsselmonde. Proefspeler Ahmad Mendes Moreira was de grote man met vier doelpunten en drie assists.

Ricardo Moniz beschikte bij de officieuze seizoenstart over zeventien spelers. Aanwinsten Ebecilio, Fischer, Verhaar en Zwarts stonden in de basis – net als proefspeler Mendes Moreira en Bruins, die zijn conditie op peil houdt bij Excelsior.  Ontbrekende spelers waren onder meer Omarsson en nieuwelingen Kleijweg en El Hankouri, die wel in IJsselmonde aanwezig waren. Schouten, die naar Bologna zou vertrekken, was nergens te bekennen. Dogucan Haspolat droeg de aanvoerdersband. Moniz beslist een week voor de competitiestart wie aanvoerder wordt.

De wedstrijd tegen IJVV De Zwervers, dat speelt in de derde klasse, was geen moment een wedstrijd te noemen. Excelsior hoefde in temperaturen van boven de 30 graden niet te vrezen voor een tegendoelpunt en scoorde zelf aan de lopende band. De eindstand van 10-0, die al na 65 minuten bereikt was, was zelfs te groot voor het scorebord – dat niet verder ging dan 9-0. Bij rust stond het al 7-0. In de tweede helft kregen vooral jeugdspelers een kans om zich te laten zien.

Proefspeler Mendes Moreira, die tien dagen de tijd heeft om zich in de kijker te spelen, werd de man van de wedstrijd. De aanvaller scoorde vier keer en gaf drie assists. Verhaar was daarna de meest belangrijke speler met twee goals en een assists. Ook Oude Kotte, Fortes, Haspolat en Zwarts scoorden.

De volgende oefenwedstrijd is aanstaande dinsdag bij VV Hillegersberg, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de eerste klasse zondag. De wedstrijd op Sportpark Duivesteijn begint om 19:00 uur.

IJVV De Zwervers – Excelsior: 0-10 (0-7)
5. Thomas Oude Kotte 0-1
8. Jeffry Fortes 0-2
22. Dogucan Haspolat 0-3
34. Ahmad Mendes Moreira 0-4
41. Ahmad Mendes Moreira 0-5
42. Ahmad Mendes Moreira 0-6
44. Thomas Verhaar 0-7