Excelsior begint seizoen tegen beloftenteams

 

Excelsior begint het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie op zaterdag 10 augustus om 19:45 uur met een thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Dat blijkt uit het voorlopige speelschema dat de KNVB vrijdag heeft gepresenteerd. Het definitieve speelschema volgt later. Meestal volgen er nauwelijks wijzigingen.

De eerste uitwedstrijd is op maandag 19 augustus tegen Jong AZ (20:00 uur). Pas in de derde speelronde, op vrijdag 23 augustus, speelt Excelsior tegen Telstar (uit) het eerste duel tegen een niet-beloftenteam. De laatste speelronde wordt gespeeld op vrijdag 1 mei, Excelsior speelt dan thuis tegen De Graafschap.

28 wedstrijden op vrijdag
Alleen van de wedstrijden in speelronde 32 is nog niet bekend wanneer die worden gespeeld. Dat is afhankelijk van de loting van het Nederlands elftal. Van de overige duels die al wel zijn ingepland speelt Excelsior 28 wedstrijden op vrijdag, 3 op zaterdag, 2 op zondag en 4 op maandag. De winterstop is van 20 december 2019 tot 10 januari 2020. Bekijk hier het volledige speelschema voor komend seizoen.

Nieuwe opzet play-offs
De play-offs zijn van vrijdag 8 tot en met zondag 24 mei. De nummers één en twee promoveren rechtstreeks naar de eredivisie, de nummers drie en vier en vier periodekampioenen spelen play-offs. In tegenstelling tot de laatste seizoenen tellen alle wedstrijden mee voor periodetitels. De eerste en derde periode gaat over negen wedstrijden, de tweede en vierde over tien. Door de aangekondigde veranderingen beginnen alle eerstedivisieclubs de play-offs in de eerste ronde.