Excelsior eindigt 2018 in mineur

Het is winterstop. En daar zullen er op dit moment niet veel om rouwen. In de laatste wedstrijd van 2018 liep Excelsior nog maar eens tegen een grote nederlaag aan. Heracles Almelo won met 3-0 op Woudestein.

Nog maar net boven de streep en 45 tegendoelpunten. Dat is de conclusie van de eerste seizoenshelft. Hoe het was gelopen als Elías Már Ómarsson wél op scherp stond? We zullen het niet weten. De IJslander kreeg drie kansen in het eerste halfuur, maar scoorde er geen.

De kansen kwamen ontstonden telkens na balverlies van Heracles Almelo. Want aan voetballen kwam Excelsior niet toe. Aan de kant van Heracles was het ook niet geweldig, maar zij scoorden wel. In de tien minuten voor rust scoorde Heracles twee keer en een kwartier na rust was de wedstrijd beslist met de 0-3. Oud Excelsiorspeler Brandley Kuwas was bij alle drie de doelpunten van Heracles betrokken.

Pas na het inbrengen van Marcus Edwards kwam er weer wat gevaar van de kant van Excelsior. Hij zorgde twee keer voor gevaar met een schot van buiten de zestien. Maar een eretreffer zat er niet in.

De vrije val blijft doorgaan, het verschil met plek zeventien is nog maar één punt. En dat terwijl de eerste seizoenshelft nog zo goed begon. Er is geen reden om het rustiger aan te doen in de winterstop. Er is veel werk aan de winkel om ook over zeventien wedstrijden boven die streep te staan.

Het bestuur van supportersvereniging Pro Excelsior bedankt iedereen voor de steun in het afgelopen jaar. Wij bedanken ook de Excelsior Business Club en Van Donge & De Roo voor het mogelijk maken van de spectaculaire vuurwerkactie, (helaas) het enige hoogtepunt van de wedstrijd. Fijne feestdagen!