Excelsior – FC Dordrecht

Na het verlies van vorige week tegen Vitesse heeft Excelsior in de thuiswedstrijd tegen streekgenoot FC Dordrecht een punt overgehouden. Stadion Woudestein was voor dit affiche volledig uitverkocht! In de eerste helft kregen de Kralingers veel kansen, maar stond het vizier niet op scherp. Opvallend was het debuut voor Kralinger Ryan Koolwijk bij FC Dordrecht. Koolwijk kwam na ruim 40 minuten in het veld voor de geblesseerde Ojo. Vlak na de theepauze kwam Excelsior op voorsprong door een prachtig doelpunt van Adil Auassar. Een schot van buiten het strafschopgebied belandde over doelman Kurto in het doel. Dordrecht ging op jacht naar de gelijkmaker, maar Excelsior leek aan het langste eind te trekken. Dit kwam mede door het sterke optreden van debutant Gino Coutinho. Een moment van oplettendheid in de Rotterdamse defensie zorgde echter voor de gelijkmaker. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kon Gosens de 1-1 binnentikken. Tijdens deze avondwedstrijd maakte de transfervrij overgekomen Luigi Bruins zijn rentree op Woudestein. De middenvelder kan echter niet terugkijken op een glansrijk debuut. Vlak voor tijd deelde Bruins namelijk een kopstoot uit richting Peersman, inclusief een slaande beweging. Hierdoor kon scheidsrechter Pieter Vink niets anders doen dan het tonen van de rode kaart. Opvallend was dat FC Dordrecht, tot ongenoegen van het meegereisde publiek, de bal achterin rond ging spelen ondanks de man-meer-situatie. Dit kwam mede door het feit dat ‘Dordt’ de laatste wedstrijden punten verspeelde in de slotfase.