Excelsior is veilig!

Excelsior is officieus verzekerd van het vijfde Eredivisieseizoen op rij. Op bezoek bij VVV-Venlo werd dankzij een 3-2 overwinning de heilige grens van 34 punten gepasseerd. De Kralingers hebben vroeg in maart al 35 punten en dat betekent dat het dit seizoen niet meer mis kan gaan!

VVV-Venlo en Excelsior schotelden de supporters een aantrekkelijke wedstrijd voor. Excelsior kwam tien minuten voor rust na een goede aanval op voorsprong. Levi García stond voor het eerst in de basis, omdat Stanley Elbers geblesseerd was, en schoof op aangeven van Ali Messaoud de 0-1 binnen. Zes minuten later stond het alweer gelijk. Jurgen Mattheij kopte de bal na een corner van VVV-Venlo ongelukkig achter Theo Zwarthoed. Het was al het vierde eigen doelpunt van Excelsior dit seizoen en de tweede van Mattheij.

Ook na rust ging het spel op en neer en een kwartier na de hervatting kwam Excelsior opnieuw op voorsprong. Zoals vaker dit seizoen scoorde Hicham Faik op schitterende wijze: een hard schot belandde in de kruising. Negen minuten voor tijd schoot Mike van Duinen zelfs de 1-3 binnen. Drie minuten later kreeg de aanvaller zijn vijfde gele kaart van het seizoen, waardoor hij vrijdag geschorst is tegen zijn oude club ADO Den Haag.

De wedstrijd leek gespeeld, maar werd drie minuten later alsnog spannend toen Lennart Thy de marge weer terugbracht tot één doelpunt. De overwinning van Excelsior kwam echter niet meer in gevaar, mede omdat Excelsior veel tijd wist te winnen. Door de achtste uitoverwinning van het seizoen, en de allereerste Eredivisiezege in Venlo, kunnen we daardoor nu al met zekerheid de magische woorden uitspreken: we are staying upWie weet wat er dit seizoen nog meer in zit…

VVV-Venlo – Excelsior: 2-3 (1-1)
35. García 0-1
41. Mattheij (eigen doelpunt) 1-1