Excelsior op trainingskamp in Suriname

 

De selectie van Excelsior is vertrokken naar Suriname. Op uitnodiging van de Surinaamse voetbalbond verblijven de spelers en staf daar komende week. Excelsior bereidt zich in Suriname voor op de tweede seizoenshelft, onder meer door deel te nemen aan een toernooi. De andere deelnemers zijn het Surinaamse Inter Moengotapoe en de Braziliaanse voetbalclubs Paisandu Sport Club en Clube de Reno.
De selectie vloog gisteren vanaf Schiphol richting Suriname. De eerste training in het Frank Essed Stadion in Paramaribo staat vandaag gepland. De eerste wedstrijd speelt Excelsior komende vrijdag om 20.00 uur tegen het Braziliaanse Clube de Remo. Zondag nemen de Kralingers het op tegen de winnaar van het duel tussen de andere twee deelnemers aan het jubileumtoernooi van de Surinaamse voetbalbond. Dit zijn de Surinaamse kampioen Inter Moengotapoe en het eveneens uit Brazilië afkomstige Paysandu Sport Club.
Eerder sprak de Wereldomroep met Ryan Koolwijk over de trip. De aanvoerder van Excelsior heeft Surinaamse roots en zijn ouders zitten momenteel ook daar. ,,Ik ben heel blij dat we deze reis maken. Ik wil graag wat van het land zien en familie bezoeken.” Koolwijk weet dat voetbal populair is in Suriname, maar dat het niveau niet zo hoog is: ,,Het is allemaal wat kleinschaliger, de velden zijn anders en er wordt harder gespeeld.”
Publiciteitsman Desney Romeo van de Surinaamse voetbalbond beveelt het toernooi van harte aan bij de inwoners van Suriname: ,,Het is zeker dertig jaar geleden dat wij een Braziliaanse club hebben gehad. Deze keer zelfs twee”, zegt hij op de website Natio Suriname ,,Met nog de Surinaamse kampioen en een Nederlandse eredivisionist kunnen wij praten van een bijzonder en een uniek toernooi in deze opzet.”
Alle vier de teams krijgen volgens Romeo een trofee, terwijl de beste drie ook medailles ontvangen. Het publiek kan via sms bepalen wie zij de beste speler vinden. ,,Het valt buiten de organisatie, maar in plaats van een kleine groep kan nu het groter publiek de beste speler kiezen.”
De selectie van Excelsior zal naast trainen en wedstrijden spelen ook enkele clinics geven aan de plaatselijke jeugd. Excelsior wordt tijdens de reis naar Suriname gevolgd door verslaggevers René Dons (AD Sportwereld) en Sinclair Bischop (RTV Rijnmond). Zij zullen via hun media verslag doen van het verblijf van Excelsior in Suriname.

Bron: www.sbvexcelsior.nl