Excelsior scoort er ook tegen AZ op los en eindigt als 16de

 

Kunnen we voorzichtig zeggen dat het lek boven is? Ineens kan Excelsior weer scoren. Na de vijf doelpunten in Almelo, werd er in de thuiswedstrijd tegen AZ vier keer gescoord. 4-2 tegen de nummer vier van de eredivisie. Maar belangrijker: negen doelpunten in vier dagen, en dat tegen clubs uit de bovenkant van het linkerrijtje. Het lijkt ineens weer te lukken.

We kunnen nu zeggen dat de laatste twee zeges alsnog wrang aanvoelen. Dat AZ al uitgespeeld was. Maar ook al was nacompetitie al een zekerheid, een zege als deze is belangrijk. Het maakt wel degelijk uit of je met twee zware nederlagen, of twee van deze overwinningen de play-offs ingaat. De ploeg moet een flinke boost aan zelfvertrouwen hebben gekregen.

Ricardo Moniz spaarde spelers in de wedstrijd tegen AZ. Alle blikken werden al gericht op de nacompetitie. De trainer was dinsdag aanwezig bij RKC Waalwijk – NEC, en zag daar dat RKC de aankomende tegenstander zou gaan worden. Rug rechten, kop omhoog en vier wedstrijden alles geven. We will stay up.

Kaartverkoop nacompetitie
Excelsior speelt in de halve finale van de nacompetitie tegen RKC Waalwijk, dat in de eerste ronde NEC uitschakelde. De uitwedstrijd wordt zondag 19 mei om 14:30 uur gespeeld. Vooralsnog is er alleen een buscombi naar Waalwijk, en die kost € 17,50. De bus vertrekt om 12:45 uur. De thuiswedstrijd wordt op woensdag 22 mei om 18:30 uur gespeeld en is gratis voor seizoenkaarthouders. De kaartverkoop voor beide wedstrijden start donderdagochtend om 10:00 uur via www.excelsiortickets.nl.

Als Excelsior de halve finale overleeft, wacht in de finale het tweeluik tegen FC Den Bosch of Go Ahead Eagles. De uitwedstrijd wordt dan gespeeld op zaterdag 25 mei om 18:30 uur, en de thuiswedstrijd op dinsdag 28 mei om 18:30 uur.