Excelsior stunt bij FC Twente: 2-2

Excelsior heeft in de uitwedstrijd tegen FC Twente voor een stunt gezorgd door met 2-2 gelijk te spelen. Invaller Darren Maatsen maakte de doelpunten voor de Kralingers.

In de beginfase van de wedstrijd stonden de Rotterdammers met de rug tegen de muur. De grootste kans was voor spits Marc Janko, maar hij miste. Daarna kwamen de brutale bezoekers beter in het duel.

Tien minuten voor rust werd het toch 1-0 voor het elftal van trainer Co Adriaanse, die zonder de ex-Feyenoorders Leroy Fer, Dwight Tiendalli en Denny Landzaat begon. Ola John zorgde voor de openingstreffer.

Excelsior leek niet aangeslagen door de achterstand en kreeg twee goede mogelijkheden om gelijk te maken. Eerst vond Jason Oost doelman Nikolai Michailov op zijn weg en kort voor rust raakte hij zelfs de paal.

Ook na rust bleef Excelsior zonder veel moeite overeind en mocht het blijven hopen op een goed resultaat en dus een stunt. De Kralingers kregen een aantal kansjes en uiteindelijk viel de verdiende gelijkmaker voor de ploeg van trainer John Lammers. De net ingevallen Maatsen scoorde vijf minuten voor tijd 1-1. Een minuut later maakte Maatsen, die voor Tim Vincken in het veld was gekomen, zelfs 1-2. In de slotminuut maakte Luuk de Jong nog gelijk: 2-2.

Bron: RTV Rijnmond