Excelsior vernederd in De Kuip

Een onthutsend slecht Excelsior is vandaag in De Kuip volledig vernederd door Feyenoord: 5-0. In negentig minuten voetbal waarin Excelsior niets in te brengen had werd zelfs niet op doel geschoten.

Al na vier minuten opende Boëtius de score. Toornstra en Vilhena zorgden voor een 3-0 stand bij rust. In de tweede helft scoorde Berghuis en zorgde De Wijs met een eigen doelpunt voor de grootste nederlaag in vier jaar tijd.

De meest lachwekkende 1 april grap van dit jaar was de ereronde van Feyenoord. Tijdens een slechte vertolking van Kralingse Trots liepen de spelers van Zuid een ereronde voor tienduizenden lege stoelen. Het Feyenoordpubliek besloot tien minuten voor tijd massaal richting het Paasdiner te gaan.

Feyenoord – Excelsior: 5-0 (3-0)
4. Boëtius 1-0
27. Toornstra 2-0
42. Vilhena 3-0
55. Berghuis 4-0
76. De Wijs (eigen doelpunt) 5-0

Gele kaarten: Faes en Mattheij (Excelsior)

Scheidsrechter: Gözübüyük
Toeschouwers: 45.000

Opstelling Excelsior: Zwarthoed, Karami, Mattheij, Faes (56. De Wijs), Massop, Elbers, Faik, Bruins, Koolwijk (81. Vermeulen), García (56. Fortes) en Van Duinen