Excelsior verspeelt zege in blessureteijd

Excelsior heeft in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo op een ongelooflijk dramatische wijze met gelijk gespeeld. In de 91ste minuut stond Excelsior tegen tien man nog met 2-0 voor, drie minuten later stond het 2-2.

Excelsior opende al na acht minuten op score m via Ali Messaoud. De middenvelder, die zijn vierde doelpunt van het seizoen scoorde, kreeg de bal via een doorgekopte vrije trap voor zijn voeten en schoot raak: 1-0. De resterende 37 minuten van de eerste helft boden weinig spanning.

Vijf minuten na rust leek de wedstrijd beslist. Excelsior kreeg na een corner, na een counter na een prachtige redding van Kristinsson, een strafschop. Van Ooijen kreeg rood vanwege hands op de doellijn en Van Duinen scoorde via een strafschop de 2-0.

In het vervolg van de tweede helft verzuimde Excelsior tegen tien man de score uit te breiden. Desondanks leek er niets aan de hand, ook al scoorde Jamiro Monteiro in de tweede minuut van de blessuretijd de 2-1. Nog geen minuut later ging de bal echter opnieuw op de stip, maar nu aan de verkeerde kant. Wederom Monteiro faalde oog-in-oog met Kristinsson niet, waarna scheidsrechter Mulder direct floot voor het eindsignaal.

Daardoor ging een zeker zijnde zege zege in rook op en eindigde de wedstrijd na een krankzinnige slotfase in een 2-2 gelijkspel. Om het puntenrecord uit het seizoen 1982-1983 (45 punten te verbreken), moet Excelsior de laatste twee wedstrijden bij FC Groningen en Ajax winnend afsluiten. Op zondag 29 april speelt Excelsior in en tegen Groningen de laatste uitwedstrijd van het seizoen en op 6 mei wordt het seizoen afgesloten met een thuiswedstrijd tegen de Amsterdammers.

Excelsior – Heracles Almelo: 2-2 (1-0)
8. Messaoud 1-0
51. Van Duinen (strafschop) 2-0
90+2. Monteiro 2-1
90+4. Monteiro (strafschop) 2-2

Gele kaarten: Messaoud, De Wijs (Excelsior) en Droste (Heracles Almelo)
Rode kaart: Van Ooijen (59ste minuut, Heracles Almelo)
Scheidsrechter: Mulder
Toeschouwers: 4.065

Opstelling Excelsior: Kristinsson, Karami, Mattheij, De Wijs, Massop, Faik, Messaoud (82. Hadouir), Fortes, García (68. Bruins), Van Duinen (90. Afaker), Elbers.