Excelsior voetbalt twee keer drie minuten

 

De voetbaldag begon zo mooi: jeugdkeeper Pascal Kuiper tekende een driejarig contract. Een echt trainingsbeest, die zich zelfs op de zondagochtend liet afbeulen op de velden van VVOR door een gedreven keeperstrainer… De desinfecteergel was ruim voorradig in het stadion, het aantal runners van de catering was uitgebreid, de zon scheen en Woudestein was weer ‘goed’ bezet. Het afwerken op de goal tegen het einde van de warming up was hoopvol, het merendeel van de ballen verdween achter de keeper in het doel, YBK had nog een mooi statement op een doek geplaatst voor de heer Rutte… Kortom: we waren er klaar voor.

Als dan aan het eind van de wedstrijd blijkt dat onze jongens alleen in minuut 1 t/m 3 en 46 t/m 49 echt hebben aangezet, dan kan je gerust spreken van een zuinige wedstrijd. Mits deze in winst wordt omgezet. Telstar beperkte zich de eerste 50 minuten tot het geven van hoge ballen op Glynor Plet, die echter in de zak van Thomas Oude Kotte zat. De oplossing voor de Witte Leeuwen was simpel: meer aanvallen via de flanken en met combinatiespel kansen creëren en dat lukte.

Excelsior was de weg kwijt, Telstar kon zich makkelijk onder de licht aanvallende druk van Excelsior uit voetballen. Dan weet je als doorgewinterde fan dat het weer mis gaat en uiteraard in de blessuretijd. We zijn pas vier wedstrijden onderweg, maar met de afgelopen twee seizoenen in ons achterhoofd, is er nu al reden tot ernstige zorgen.

Excelsior – Telstar: 1-2 (0-0)
46. Joël Zwarts 1-0
69. Sven van Doorn 1-1
90+5. Yaël Liesdek 1-2

Gele kaart: Brandon Ormonde-Ottewill (Excelsior)

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom
Toeschouwers: 1.250

Opstelling Excelsior: Alessandro Damen, Siebe Horemans, Hervé Matthys, Thomas Oude Kotte, Brandon Ormonde-Ottewill, Luigi Bruins (29. Julian Baas), Reuven Niemeijer (73. Stijn Meijer), Mitchell van Rooijen, Joël Zwarts, Elías Már Ómarsson, Ahmad Mendes Moreira (73. Thomas Verhaar)

3 reacties

 1. mjNDvisp schreef:

  SKCPMJDjhktF

 2. Jan van de ven schreef:

  2 thuiswedstrijden al verloren , waar moet dit heen ? Dit is een zeer matig elftal met te weinig kwaliteit om mee te doen om de bovenste plaatsen. Nacompetitie halen zou ik een wonder noemen . Wij als supporters gaan een zwaar seizoen tegemoet vrees ik .

 3. Ron schreef:

  Complimenten voor de catering en Julian Baas!

  De catering is heerlijk op deze manier, je bestelt meteen ook vaker.
  Julian Baas viel prima in, ik zag vanochtend een foto van Jerdy Schouten in duel met Zlatan Ibrahimovitz, prachtig, maar wat opvalt is dat Jerdy fysiek zoveel sterker is geworden, dus Julian, op naar het krachthonk en dan hebben we weer een toppertje in huis!

  De Graafschap en Cambuur verspelen punten dus denk je, lekker! We kunnen bij de top blijven want tegen Telstar….ach moet lukken. Maar dan zie het weer allemaal gebeuren zoals zo vaak. Het went, helaas.

  Wanneer de directie niet zorgt voor nieuwe verdedigers tekenen ze dus nu al voor een derde seizoen KKD, goed om te weten.
  Horemans en Damen, wat zijn ze ontzettend matig. Beiden halen het tempo eruit, Damen met zijn getreuzel als hij een bal moet nemen en Horemans omdat hij nooit vooruit durft. Damen heeft ook de standbeeldziekte, aan de grond genageld als er een bal op doel komt. Al een eeuwigheid de nul niet meer gehouden ook. Laat Dijkhuizen alsjeblieft iets anders proberen op doel en achterin.

  Verder was het heerlijk weer, top catering en een hoopvolle invalbeurt van Julian Baas.