Excelsior weggetikt bij de hekkensluiter

 

De eerste competitiewedstrijd van 2020 zit erop, maar Excelsior moet dit jaar nog beginnen met voetballen. Wie hoopte op een betere tweede seizoenshelft, komt bedrogen uit. In Dordrecht werd Excelsior bij vlagen weggetikt door de hekkensluiter en mocht het achteraf zelfs blij zijn met een punt: 1-1.

Bij het bekend worden van de opstelling was de eerste tegenvaller een feit. Dogucan Haspolat stond niet op het wedstrijdformulier omdat hij Kralingen naar verluidt verruilt voor Turkije. Jeffry Fortes begon op de bank. Dat zou overigens komen omdat hij deze week ziek was, niet door zijn wens nu al naar West te gaan. Het zorgde ervoor dat Kyle Ebecilio en Arsenio Valpoort voor het eerst dit seizoen in de basis startten.

Al snel bleek dat beide spelers in de eerste seizoenshelft met een reden op de bank zaten. Niet dat de andere negen wel schitterden. In tegendeel, binnen een kwartier kreeg FC Dordrecht al vier opgelegde kansen. Excelsior wist de bal niet langer dan drie seconden in de ploeg te houden en creëerde pas halverwege de eerste kans.

Langzaamaan kreeg ook Excelsior grote kansen opgelegd, maar zelfs van dichtbij lukte het achtereenvolgens Valpoort, Rai Vloet en Stijn Meijer niet om Mike Havekotte te passeren. Joël Zwarts zorgde twee minuten voor rust voor de opluchting. De aanvaller soleerde na een counter vanaf de middenlijn naar de goal en rondde wél af.

In een nog veel slechtere tweede helft kreeg Excelsior welgeteld één kans. Nu was het Thomas Oude Kotte die de bal van dichtbij onbegrijpelijk naast kreeg. Het stond op dat moment alweer 1-1. Na, je raadt het niet, slecht verdedigen schoot FC Dordrecht eerst nog op de paal en scoorde Renny Smith in de rebound voor open doel. Dat was acht minuten na rust. Als de Dordtenaren het vizier direct na rust op scherp hadden staan, had het toen al 3-1 gestaan.

Excelsior kon verder geen vuist maken. Vrijwel elke afvallende bal was voor FC Dordrecht, voorzetten leken nergens op, als die überhaupt al werd gegeven voor een speler zich vastliep. Een punt bij de hekkensluiter was het hoogst haalbare en uiteindelijk zelfs onverdiend.

Hoe verder? Het is niet ondenkbaar dat naast Haspolat ook Fortes toch deze winter al weggaat. Er moesten al spelers bij en die noodzaak wordt nu nog groter. Pas na het binnenhalen van versterkingen mag weer over promotiekansen worden gepraat. Tot die tijd zit er niets anders op om ons vast voor te bereiden op een tweede seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

FC Dordrecht – Excelsior: 1-1 (0-1)
43. Joël Zwarts 0-1
53. Renny Smith 1-1

Gele kaart: Jordy Wehrmann, Lewis Montsma (FC Dordrecht), Thomas Oude Kotte, Siebe Horemans, Sander Fischer en Luigi Bruins (Excelsior)

Scheidsrechter: Jannick van der Laan
Toeschouwers: 2.225

Opstelling Excelsior: Alessandro Damen, Siebe Horemans, Hervé Matthys, Thomas Oude Kotte, Sander Fischer, Kyle Ebecilio, Luigi Bruins, Rai Vloet, Stijn Meijer (74. Ahmad Mendes Moreira), Joël Zwarts (82. Jeffry Fortes) en Arsenio Valpoort (64. Elias Mar Omarsson)

Foto’s: Geert van Erven/Soccrates

1 reactie

  1. Ron schreef:

    Wat een onvermogen! Dordrecht was inderdaad de betere en gevaarlijkste ploeg. Je vraagt je toch steeds meer af waar Moniz mee bezig is (ondanks zijn nogal stellige grote mond in de media), weer een compleet andere opstelling, tactisch onvermogen, balverlies op balverlies, angstig, geen lijn in het spel te ontdekken en onnavolgbare wissels (Fortes voor Zwarts?), het is geen eenheid, geen team. Op deze manier is een volgend seizoen KKD onafwendbaar en ook maar beter.
    Wat een teleurstelling weer vanavond.