Excelsior zakt door het ijs

Excelsior zakte zaterdagavond niet voor het eerst volledig door het ijs tegen De Graafschap. Als eredivisionist won Excelsior nog nooit in Doetinchem en ook dit keer ging het mis. Excelsior droop na een 4-1 nederlaag met de staart tussen de benen af.

Een prachtige sfeeractie van De Graafschap ter ere van het 15-jarig bestaan van Brigata Tifosi bleek aanvankelijk geen voorbode van een mooie avond voor De Graafschap. In de eerste 25 minuten leek Excelsior namelijk een fijn avondje tegemoet te gaan. Koolwijk, Messaoud, Edwards en Bruins hadden alle vier kunnen scoren maar deden dat niet.

De Graafschap had vervolgens maar één kans nodig om wel te scoren, nota bene via Daryl van Mieghem. Ómarsson stelde voor rust de zaken op orde voor Excelsior met de 1-1, maar het bleek uitstel van executie. In de eerste tien minuten na rust ging het volledig mis en liep De Graafschap uit naar 3-1. Tien minuten later kreeg Mattheij een discutabele tweede gele kaart en vanaf dat moment was de hoop volledig verloren. De thuisploeg scoorde nog één keer en zo ging Excelsior met 4-1 af in Doetinchem.

Excelsior staat nu tiende met een mooi aantal van 12 uit 10, maar kan nog lang niet achterover leunen. De voorsprong op de gevarenzone mag dan zes plaatsen zijn, het verschil in punten zijn er maar drie. Hopelijk maakt de ploeg de afgang in Doetinchem vrijdag goed in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter FC Groningen, wederom een belangrijk potje.