Dramatisch Excelsior zakt steeds verder af

 

NIEUW: Vanaf vandaag is het mogelijk om te reageren onder berichten op onze website. Klik hier om naar de reacties te gaan.

Elf punten minder dan koploper SC Cambuur, en ook het gat met nummer twee De Graafschap kan maandag zo groot zijn. Directe promotie was al een illusie, maar intussen daalt Excelsior ook steeds verder af op de ranglijst. Na de 1-2 thuisnederlaag tegen FC Volendam staat Excelsior zevende.

Een grote kans voor Stijn Meijer na vier minuten spelen. Dat was het in de eerste helft aan de kant van Excelsior, dat met dezelfde elf speelde als tegen FC Den Bosch. Verder was het een en al drama. Nog voor de rode kaarten tegen racisme in de lucht gingen op de tribune, stond FC Volendam al op voorsprong. Excelsior werd weer eens weggecounterd en Martijn Kaars tikte binnen omdat Siebe Horemans stond te schutteren.

De tweede tegentreffer, na 32 minuten, was nog erger. Vijf man stond te slapen in de zestien waardoor een voorzet over de grond langs alles en iedereen ging. Het eindstation was Derry Murkin, die vogelvrij werd gelaten door Hervé Matthys. Een 0-2-achterstand bij rust was het hoogst haalbare, waarmee FC Volendam zichzelf bovendien tekort deed.

In de rust werden Stijn Meijer en Ahmad Mendes Moreira vervangen door Sander Fischer en Jeffry Fortes. Daardoor schoof Dogucan Haspolat weer door naar het middenveld. Excelsior wist in de tweede helft iets beter voetbal op de mat te leggen, maar het duurde tot twintig minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer viel. Die kwam van het hoofd van Fortes, na een goede voorzet van Haspolat die de bal op de achterlijn net binnen wist te houden.

Toen Fortes acht minuten later de gelijkmaker maakte, opnieuw na een uitstekende voorzet van Haspolat, leek Excelsior dan alsnog op weg naar een resultaat. De grensrechter vlagde echter voor buitenspel, de beelden roepen grote twijfels op of dit wel zo was. Maar als we eerlijk zijn, had Excelsior deze vrijdagavond geen punt verdiend. Er moet heel veel veranderen om volgend jaar eredivisionist te zijn.

Excelsior – FC Volendam: 1-2 (0-2)
11. Martijn Kaars 0-1
32. Derry Murkin 0-2
70. Jeffry Fortes 1-2

Gele kaart: Noah Fadiga (FC Volendam)

Scheidsrechter: Pol van Boekel
Toeschouwers: 3.504

Opstelling Excelsior: Alessandro Damen, Dogucan Haspolat, Siebe Horemans, Thomas Oude Kotte, Hervé Matthys, Thomas Verhaar (62. Joël Zwarts), Rai Vloet, Elias Mar Omarsson, Luigi Bruins, Ahmad Mendes Moreira (46. Sander Fischer) en Stijn Meijer (46. Jeffry Fortes)

Man of the match: Luigi Bruins

Foto’s: Pim Waslander/Soccrates & Sander Wesdijk

3 reacties

 1. Perry schreef:

  Bestuur ken aan de bak in de winterstop, dat is wel duidelijk

 2. Ron schreef:

  Werkelijk geen voetbal in te ontdekken bij Excelsior, wekelijks slechter Moniz krijgt er geen voetbal in of de spelers kunnen niet
  (meer) voetballen. Ik hoop dat er snel een klik komt, al hebben we met dit team in de eredivisie niets te zoeken. Maar meedoen zou wel leuk zijn.

 3. Leo schreef:

  “We stonden vandaag niet goed”. Hmm…., we staan het hele seizoen al niet goed, Luigi! De basisplaats van Omarsson is ook bijzonder; zelden de bal onder controle en zelden een goede pass.
  Ik hoop dat er in de winterstop wat gaat gebeuren.