Geen tegengoal, maar ook geen zege bij MVV

Ook op bezoek bij de nummer zeventien lukte het Excelsior niet om drie punten te pakken in een uitwedstrijd. Tegen MVV Maastricht speelde de ploeg ruim een helft met een man meer, maar bleef het 0-0. Desondanks mocht Excelsior ook van geluk spreken dat weer eens de nul werd gehouden.

In zijn basiself had Ricardo Moniz geen plaats vrijgemaakt voor Luigi Bruins, die weer inzetbaar was na een schorsing van drie wedstrijden. Het is niet duidelijk of dit komt door het opstootje tussen Bruins en Moniz op de training van woensdag. Ook Joël Zwarts moest de aftrap vanaf de bank bekijken, Stijn Meijer startte in zijn plaats.

Veel kansen MVV
Het was een wonder te noemen dat het bij rust 0-0 stond. Excelsior kwam er weinig aan te pas en MVV kreeg vooral in het eerste kwartier kans op kans. In de vierde minuut schoot Anthony van den Hurk van dichtbij over nadat Siebe Horemans hem niet goed dekte, acht minuten later schoot hij opnieuw over nadat Sander Fischer zich doodsimpel liet aftroeven. Tussendoor voorkwam Robin van der Meer dat geklungel van Hervé Matthys, die de bal niet kreeg weggewerkt, werd afgestraft door Thijmen Goppel.

Excelsior had geluk dat het speelde tegen de ploeg met de minste goals voor, waardoor de ploeg in leven bleef. Het grootste kansje voor Excelsior was een minuut voor tijd. Na een goed uitgespeelde aanval legde Elias Mar Omarsson de bal met een lange lage voorzet terug op Dogucan Haspolat, maar zijn schot was te zacht en een simpele prooi voor doelman Nigel Betrams.

Omgedraaide rollen
Na de rust, met Bruins weer binnen de lijnen, waren de rollen omgedraaid. Na drie minuten kreeg Sherman Martina zijn tweede gele kaart, waardoor Excelsior vrijwel de hele tweede helft met een man meer stond. De ploeg had daardoor het overwicht en kreeg genoeg opgelegde kansen maar gescoord werd er niet, mede door de goed keepende Bertrams.

Halverwege de tweede helft belandde een laag diagonaal schot van Ahmad Mendes Moreira, na goed voorbereidend werk van Jeffry Fortes, op de paal. Niet veel later was het Fortes die zijn kopbal, na een voorzet van Van der Meer, er knap uitgetikt zag worden door Bertrams. In de 93ste minuut probeerde Rai Vloet het nog met een volley, maar ook zijn inzet werd uit de goal gehouden door de doelman. Zo bleef het enige positieve van de vrijdagavond dat Excelsior eindelijk weer eens geen tegengoal kreeg…

MVV Maastricht – Excelsior: 0-0 (0-0)

Gele kaart: Koen Kostons (MVV Maastricht) en Ahmad Mendes Moreira (Excelsior)
Rode kaart: Shermar Martina (48e minuut, 2x geel, MVV Maastricht)

Scheidsrechter: Quentin Pirard (Bel)
Toeschouwers: 3.494 (42 uitsupporters)

Opstelling Excelsior: Alessandro Damen, Siebe Horemans, Sander Fischer, Hervé Matthys, Robin van der Meer, Jeffry Fortes, Rai Vloet, Dogucan Haspolat, Elias Mar Omarsson (80. Joël Zwarts), Stijn Meijer (46. Luigi Bruins) en Ahmad Mendes Moreira

Foto’s: Etienne Zegers/Soccrates