Gelijkspel in eigen huis tegen FC Utrecht

Excelsior heeft in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht 1 punt overgehouden. Op het helemaal uitverkochte Woudestein kreeg Excelsior in de eerste helft veel kansen op de openingstreffer. Na ruim 20 minuten was het raak. Na een prachtige pass van Jeff Stans schoot Luigi Bruins op de paal. In de rebound was het Tom van Weert die de 1-0 binnenschoot. Excelsior leek op rozen te zitten, maar FC Utrecht kwam langszij door een ‘vreemde’ treffer. Verdediger Mark van der Maarel scoorde zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal met de borst.

Ondanks goede kansen voor onder andere Stans, Kevin van Diermen en Kevin Vermeulen leken de bezoekers in de slotfase met de 3 punten aan de haal te gaan. Opnieuw was een verdediger trefzeker, ditmaal Christian Kum. Excelsior ging in de slotfase op jacht naar de gelijkmaker. Trainer Marinus Dijkhuizen wisselde verdediger Van Diermen voor aanvaller Carlo de Reuver. De Reuver, die vorige week zijn eerste doelpunt in de Eredivisie maakte, kon in deze wedstrijd een nieuw hoofdstuk aan zijn jongensboek toevoegen. Door een harde uithaal zorgde de 19-jarige De Reuver voor de 2-2!