Geslaagd Supporterstoernooi Pro Excelsior

 

Zaterdag 16 juni 2012 vond het jaarlijkse Pro Excelsior 7 tegen 7 Supporterstoernooi plaats.
De volgende tien teams gingen met elkaar de strijd aan: Laffe Hazen, Groener Gras Producties (GGP), Sportclub Excelsior, Brasserie Woudestein, Hoekzicht, RKC Waalwijk, Nunspeet, Veendam, Schollevaar en uiteraard Pro Excelsior. Het team van Pro Excelsior was na de tiende plek van de vorige editie gebrand op revanche.
De weergoden waren ons goed gezind en onder een stralende zon en op de klanken van DJ Olaf gingen om half elf de eerste duels in poule A en poule B van start. GGP en Brasserie Woudestein begonnen sterk aan het toernooi met ruime overwinningen op respectievelijk Sportclub Excelsior en Hoekzicht. Het team uit Veendam onder leiding van coach Bennie won vervolgens met 5-1 van RKC Waalwijk en beloonde hiermee hun trainer die op deze dag zijn verjaardag vierde. De Laffe Hazen begonnen ook sterk aan het toernooi met een ruime overwinning op team Schollevaar.
Om half twaalf was het de beurt aan team Pro Excelsior onder leiding van Scheidsrechter Harry pakte het team van Pro Excelsior een verdienstelijk punt tegen GGP het bleek de voorbode van een ijzersterk toernooi. In poule A maakten vooral de teams GGP en Pro Excelsior de dienst uit al deed het team van Veendam niet veel onder voor GGP in een rechtstreeks duel was de winst zelfs voor het team uit Veendam. In poule B bleken Brasserie Woudestein en Sportclub over het meeste voetballende vermogen te beschikken. Team Pro Excelsior was na het eerdere gelijkspel achtereenvolgens te sterk voor RKC Waalwijk, Veendam en Hoekzicht.
Rond kwart voor vier gingen de finalerondes van start team Schollevaar in 2009 nog goed voor een tweede plaats moest nu genoegen nemen met de strijd om de 9e plaats. Uiteindelijk bleek team Schollevaar met 2-6 te sterk voor het team van RKC Waalwijk. Voor de 7e positie bonden Nunspeet (met Willem van Dieren in de gelederen) en team hoekzicht de strijd aan. Het team van Willem van Dieren won nipt met 2-1. Voor de 5e positie bleken de Laffe Hazen met 6-4 te sterkt voor Veendam.

De wedstrijd om de 3e positie tussen Sportclub Excelsior en GGP bleef onbeslist. Uiteindelijk trok Sportclub Excelsior aan het langste eind na het nemen van strafschoppen. De finale ging tussen Brasserie Woudestein en ons eigen Pro Excelsior. Het team van de Brasserie had voorafgaande aan de finale nog geen enkel punt gemorst. Uiteindelijk bleek het team van de Brasserie ook te sterk voor het team van Pro Excelsior. Dat neemt niet weg dat het team van Pro Excelsior terug kan kijken op een uitstekend toernooi en een mooie tweede plek.
Om kwart over zes volgende de prijsuitreiking door voorzitter van de SBV Excelsior Albert de Jong.
Albert de Jong had op een kleinigheidje na (Excelsior is voor ons de club van Rotterdam en niet de tweede club van Rotterdam) een prima speech voorbereid. Uiteindelijk ontvingen de aanvoerders van de teams Sportclub Excelsior, Pro Excelsior en Brasserie Woudestein de gewonnen bekers uit handen van Albert de Jong.
Na de prijsuitreiking kwam er aan al het positieve voetbalgeweld een einde en werd begonnen met een overheerlijke BBQ, DJ Olaf verzorgde de muzikale ondersteuning en het Jupiler bier vloeide rijkelijk. Bennie zette nogmaals zijn befaamde prrrrrrrrrrrrr in en H. Siezen zijn befaamde Eeeeeeeeeeeeeeexcelsior. Nunspeet organiseerde zoals jaarlijks een roeiwedstrijd op het droge (voor de niet ingewijden diverse stoelen achter elkaar en roeien of het leven ervan afhangt). Uiteraard gingen de stoelen in de lucht bij het nummer ‘’Schatje mag ik je foto’’. Kortom een geweldige voetbalmiddag werd in stijl afgesloten. Gezelligheid en gemoedelijkheid voerden ook dit jaar weer de boventoon. Volgend jaar hoopt Pro Excelsior wederom het toernooi te organiseren.
Wij hopen alle teams dan weer te mogen begroeten.