Kansloze nederlaag tegen PSV

Excelsior heeft de uitwedstrijd bij PSV met ruime cijfers verloren. De ploeg van trainer John Lammers hield de Eindhovenaren voor rust knap op 1-1, maar in de tweede helft nam PSV snel afstand: 6-1.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de Rotterdammers. Tim Vincken vond doelman Andreas Isaksson op zijn weg. Daarna nam PSV het heft in handen. Toch kregen de Eindhovenaren niet echt grote mogelijkheden. Na een half uur spelen viel wel de 1-0. Dries Mertens krulde een vrije trap achter doelman Wesley de Ruiter.

Voormalig Feyenoord-speler Georginio Wijnaldum schoot daarna naast, waarna Excelsior vijf minuten voor rust knap gelijkmaakte. Mitchell te Vrede tikte van dichtbij binnen na een voorzet van Leen van Steensel: 1-1. Wijnaldum was pal voor rust nog gevaarlijk, maar zijn schot ging voorlangs.

In de eerste minuut van de tweede helft nam PSV een hernieuwde voorsprong. Ola Toivonen kopte de 2-1 tegen de touwen uit een vrije trap van ex-Spartaan Kevin Strootman. Daarna ging het snel. Mertens maakte zijn tweede van de middag en hij zorgde na vijf minuten in de tweede helft ook al voor 4-1.

Doelman De Ruiter had na een uur spelen wel een antwoord op een inzet van Jeremain Lens. De aanvaller van PSV scoorde twintig minuten voor tijd alsnog (5-1), waarna Toivonen nummer zes voor zijn rekening nam.

Bron: RTV Rijnmond