Knuffelactie enige hoogtepunt

 

De knuffelactie was zondag niet alleen het ongekende hoogtepunt in De Kuip, maar ook het enige hoogtepunt. Excelsior had opnieuw nauwelijks iets in te brengen in de uitwedstrijd bij Feyenoord. Dat de thuisploeg ook nog eens zeer matig speelde zorgde ervoor dat het ‘maar’ 3-0 werd, maar baart ook de nodige zorgen.

Zondag 19 augustus 2018 was de dag dat er in Kralingen voldoende hoop was dat het eindelijk weer eens kon gebeuren: een stunt in De Kuip. Na blamages tegen AS Trenčín en De Graafschap was er weinig sprake meer van euforie in Rotterdam Zuid. Zoals zo vaak bleek Excelsior echter een ideale tegenstander voor een ploeg uit vorm om weer eens een succesje te boeken.

Natuurlijk is ieder punt in deze uitwedstrijd een bonuspunt, maar Feyenoord had vrijwel niets te duchten van Excelsior. Zo debuteerde de nieuwe spits Elías Már Ómarsson direct in de basis, maar werd hij nauwelijks aangespeeld. Geen kans dus voor de IJslander om te laten zien wat hij in huis heeft.

Op de momenten dat Excelsior de bal had, leek het alsof de spelers stilstonden. Excelsior haalde constant het tempo uit het eigen spel. Tel daarbij op dat er vooral op de flanken de nodige creativiteit mist en de kansen waren zeldzaam. De eerste grote kans was na zeven minuten voor Ali Messaoud, de eerstvolgende grote kans was pas tien minuten voor tijd voor Denis Mahmuvov.

Knuffels waren er wel meer dan genoeg en minuut 19:02 zorgde dan ook voor hét hoogtepunt van de wedstrijd. Een gigantische hoeveelheid knuffels waren in de afgelopen week ingezameld door de supporters. Dit zorgde ervoor dat er halverwege de tweede helft honderden knuffels naar beneden konden worden gegooid. Naar de kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis, want daar draaide deze dag om.

(Tekst gaat verder onder de video’s)

Laten we het hierbij houden om het eredivisieweekend toch nog positief af te sluiten. Excelsior heeft vandaag buiten het veld laten zien waar een kleine club groot in kan zijn. En dat er veel belangrijkere zaken in het leven zijn dan voetbal.

Voor Excelsior wachten nu drie enorm belangrijke wedstrijden. In de komende weken staan wedstrijden tegen NAC Breda (uit), ADO Den Haag (thuis) en Willem II (uit) op het programma. Al vroeg in het seizoen hele belangrijke wedstrijden waarin de nodige punten gepakt zullen moeten worden. Gebeurt dat niet, dan kan het nog wel eens heel lastig gaan worden.

Foto: Sander Wesdijk