Kopje onder in Zwolle

Er zijn dit seizoen al voldoende wedstrijden geweest waarin Excelsior onterecht punten verspeelde. De 2-0 nederlaag in Zwolle was zaterdagavond meer dan verdiend. Eén half kansje van Luigi Bruins, en dat was het.

Veel woorden hoeven we niet vuil te maken aan deze wedstrijd. PEC Zwolle kon vanaf minuut één naar hartelust aanvallen. Halverwege de eerste helft opende, zoals vaker een oud speler van Excelsior, Mike van Duinen de score. Thomas Lam scoorde tien minuten na rust de 2-0.

Daar tegenover stond alleen een alles behalve dreigend schot van Luigi Bruins. Wat Excelsior verder deed? De bal onnodig verspelen, onderlinge duels verliezen en dramatisch uitverdedigen. We mogen blij zijn dat het bij 2-0 is gebleven.