‘Na de woorden van Verhaar had ik meer verwacht’

 

Na drie wedstrijden lijkt Excelsior nog niet helemaal zijn draai te hebben gevonden in de Keuken Kampioen Divisie. De eerste punten zijn binnen, maar dat ging moeizaam. Vrijdag volgde het eerste puntverlies toen de ploeg werd weggespeeld door Telstar. Gedurende het seizoen vragen we supporters om hun licht te laten schijnen over de stand van zaken bij Excelsior. Dit keer spreken we met Danny van Aalst, seizoenkaarthouder sinds 2012.

Zes uit drie. Ben je tevreden met de seizoenstart?
,,Nee, niet echt. Gezien de woorden van Thomas Verhaar (‘We gaan ploegen slopen’) had ik er wel meer van verwacht. Ondanks de punten werd er dramatisch gevoetbald. Daarom verbaasde mij de nederlaag tegen Telstar niet, dat overigens heel leuk voetbal liet zien.”

Liggen de eerste drie duels in lijn met je verwachtingen vooraf?
,,In de voorbereiding heb ik aardig wat duels gezien. Daarin liet Excelsior heel wisselend voetbal zien. De eerste drie duels gaan ook op die manier. Dus ik had niets anders verwacht.”

Wat valt deze seizoenstart in positieve zin op?
,,De coaching van Ricardo Moniz en de bereidheid van spelers zich daarin aan te passen. Met oefenwedstrijden heb je de kans om achter de dug-outs te staan, daar was te zien dat Moniz er kort op zit en heel veel van zijn spelers eist. De meesten proberen zich daarin te vinden en dat was goed te zien.”

En wat ging er niet helemaal goed?
,,Verdedigend. De snelheid achterin is tenenkrommend. Hier moet echt nog wel wat bij. Of er moet minder snel druk naar voren gezet worden, waardoor de verdedigende lijn niet te hoog gaan liggen.”

Welke speler doet het tot nu toe het beste?
,,Joël Zwarts, jongen van de club. Hij is supersnel, ijzersterk en heel erg gretig.”

En wie mag er op de bank worden gezet?
,,Robin van der Meer. Hij verdedigt dramatisch en aanvallend komt hij van alles tekort. Helaas is er in de selectie geen vervanger voor hem. Of misschien is er wel een jeugdspeler?”

Hoe zit het met je vertrouwen in deze ploeg? Zit promotie erin?
,,De keukengebeuren-competitie is een hele rare. Het kan zomaar zijn dat je gaat meespelen om promotie. Maar gezien de voorbereiding en de eerste drie competitiewedstrijden, zet ik daar een groot vraagteken bij.”

Foto boven: Angelo Blankespoor/Soccrates