Ómarsson, Ómarsson en Ómarsson

 

‘Het lijkt er weer op’, schreven we twee weken geleden. En we hebben Ómarsson. Laten we dat inmiddels maar veranderen in ‘we doen gewoon weer mee’. En we hebben Ómarsson.

Vijf wedstrijden op rij ongeslagen, vier wedstrijden op rij de nul, vijf zelfs als je de beker meetelt. En we hebben Ómarsson.

Excelsior blijkt dit seizoen op diesel te draaien. Het duurde even, maar inmiddels zijn de Kralingers opgestart. En hebben we de naam van Elías Már Ómarsson al genoemd?

Thuis tegen TOP Oss, met mooie doeken over de lege stoeltjes dankzij een gulle sponsor Bannerstunter, beleefde Excelsior weer een probleemloze avond. Het werd 3-0. Door wie anders dan Elías Már Ómarsson, Elías Már Ómarsson en Elías Már Ómarsson.

Thomas Verhaar startte tegen de Ossenaren voor het eerst dit seizoen in de basis. Als derde keus weliswaar, door het ontbreken van Dylan Seys en Ahmad Mendes Moreira, maar daar liet hij geen gras over groeien. Het duurde nog geen twee minuten tot hij aanlegde voor de eerste de beste corner en Ómarsson van dichtbij intikte.

De rest van dit wedstrijdverslag dragen we graag op aan Ómarsson. Want de IJslandse viking zette zijn totaal deze dinsdagavond dankzij een hattrick op dertien goals. Enkele minuten na rust, een lange bal in de diepte, een doelman die veel en veel te ver voor zijn doelstaat, Ómarsson die hem omspeelt: 2-0. Vlak voor het einde, Ómarsson die doorjaagt, de bal simpel afpakt van een verdediger, en dan een lobje: 3-0.

Gras is groen. Water is nat. Ómarsson vindt het doel.

We strepen weer een zorgeloze dinsdagavond af.

Excelsior – TOP Oss: 3-0 (1-0)
2. Elías Már Ómarsson 1-0
53. Elías Már Ómarsson 2-0
88. Elías Már Ómarsson 3-0

Gele kaart: Dennis van der Heijden (TOP Oss)

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal
Toeschouwers: 0

Opstelling Excelsior:Alessandro Damen, Siebe Horemans, Sander Fischer, Hervé Matthys, Nathan Tjoe-a-on, Julian Baas (76. Thomas Oude Kotte), Mats Wieffer, Reuven Niemeijer, Thomas Verhaar (69. Stijn Meijer), Elías Már Ómarsson (90+1. Dave van Delft) en Joël Zwarts

Man of the match: Elías Már Ómarsson

Foto: Soccrates