Onfortuinlijke maar ruime nederlaag tegen NAC

We zetten weer een nieuw rood kruisje neer: vijfde nederlaag op rij in de KKD. De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar resulteerde in een ruim verlies tegen NAC Breda. Het werd een ruime 0-3 en toch was het onfortuinlijke middag. “Je kan bij Excelsior niet spreken over niet te missen kansen, want dat worden ze allemaal wel”, zo vatte de commentator de wedstrijd tien minuten voor tijd treffend samen.

Want kansen waren er genoeg voor Excelsior, dat wederom startte in 5-3-2. Met name Zwarts en ook Wieffer vielen in positieve zin op. Maar in Kralingen mist de over-mijn-lijk-mentaliteit, zei Mario Been voorafgaand aan de wedstrijd al. NAC had in de eerste helft maar twee kansen nodig voor een 0-2 voorsprong. De eerste ging er na ruim een kwartier via Matthys in, de tweede vlak voor rust was een indrukwekkend staaltje niet-verdedigen.

Verder was het Excelsior dat in de aanval was en de kansen kreeg, zo ook in de tweede helft. Wie halverwege inschakelde zonder het scorebord te zien, zou denken dat Excelsior de wedstrijd onder controle had. Maar al speelden we door tot 2022, de bal zou er toch niet ingaan. Dat gebeurde vlak voor tijd wel aan de andere kant nadat een uitgooi van Damen niet bij Wieffer, maar een NAC-speler terechtkwam.

Goed, het al veelgehoorde zinnetje van dit seizoen gaat weer op. Slecht was het zeker niet, maar punten leverde het niet op. We blijven volhouden: dan maar tegen NEC?

Excelsior – NAC Breda: 0-3 (0-2)
17. Lewis Fiorini 0-1
44. Kaj de Rooij 0-2
86. Mario Bilate 0-3

Gele kaart: Sydney van Hooijdonk en Robin Schouten (NAC Breda)

Scheidsrechter: Christiaan Bax
Toeschouwers: 0

Opstelling Excelsior: Alessandro Damen, Abdallah Aberkane (67. Ahmad Mendes Moreira), Siebe Horemans, Sander Fischer, Hervé Matthys, Brandon Ormonde-Ottewill, Mats Wieffer, Reuven Niemeijer, Mitchell van Rooijen (65. Luigi Bruins), Elías Már Ómarsson en Joël Zwarts

Man of the match: Joël Zwarts