Einde seizoen: zeker zes maanden geen voetbal

 

Het klonk na het zoveelste puntverlies en na de zoveelste tegengoal weleens gekscherend: kan het seizoen niet nu al voorbij zijn? Die surrealiteit is werkelijkheid geworden. De coronacrisis maakt na 29 wedstrijden noodgedwongen een abrupt einde aan het seizoen.

Het kabinet heeft bepaald dat tot 1 september geen betaald voetbal mogelijk is, ook niet zonder publiek. De KNVB heeft daarop besloten de eredivisie en eerste divisie voortijdig te beëindigen. Er is dit seizoen geen promotie/degradatie-regeling en ook worden er geen kampioenen aangewezen.

Dat betekent dat Excelsior ook volgend seizoen – wanneer dit ook zal beginnen – in de Keuken Kampioen Divisie speelt. Hopelijk gebeurt dit gewoon in een competitie met twintig clubs. Want het lijkt vast te staan dat deze situatie enorme financiële gevolgen meebrengt voor Excelsior en de andere 33 profclubs.

Nu het seizoen voorbij is, organiseert SV Pro Excelsior een vervroegde Speler van het jaar-verkiezing. Stemmen kan tot en met 8 mei op deze pagina. Verder rest ons niets dan geduld en voorzichtigheid. Bedankt voor jullie steun dit seizoen en hopelijk tot snel.

Tot die tijd: zorg goed voor elkaar. Blijf thuis.

Foto Etienne Zegers/Soccrates