Pro Excelsior supporterstoernooi zeer geslaagd,

 

Het is alweer even geleden, maar zaterdag 18 mei stond het tweede Pro Excelsior zeven tegen zeven supporterstoernooi op stapel en het is in combinatie met een uitstekende barbecue een zeer geslaagde dag geworden. Tien teams verzamelde zich rond 10.30 uur op Woudestein om er een leuke voetbaldag van te maken met afsluitend een barbecue waar ook niet voetballende Excelsior supporters bij aanwezig konden zijn. Het toernooi dat op het kunstgras in het stadion werd gespeeld was met deelneming van twee teams van de supporters, sportclub excelsior, supporters van onze vrienden uit Veendam, Spartaan 20, Antibarbari, Nunspeet, Groene Gras, Koebrugge en Supporters Hoogvliet.

Niet alleen de genoemde teams waren aanwezig, ook een groep vaste Excelsior supporters is komen kijken en is aangeschoven tijdens het eten. Zelfs onze oud speler van het eerste Rene van Dieren is op Woudestein gezien om het team van zijn broer, Nunspeet, aan te moedigen.

Na een dag vol spannende wedstrijden, die soms geteisterd werden door heftige hoosbuien, stonden uiteindelijk Antibarbari en Spartaan 20 in de finale. De finale onder leiding van scheidsrechter Leon de Bruin werd uiteindelijk gewonnen door Antibarbari. Iedereen kon zich snel gaan douchen en omkleden in de kleedkamers die door de sportclub beschikbaar waren gesteld.

Intussen was er door het team van Koebrugge een heerlijk buffet klaargezet en was het tijd om met elkaar na te praten over deze geslaagde dag. Tijdens het eten werden zowel de prijsuitreiking van het toernooi als een loterij gedaan. Opvallend daarbij was dat de 2 vrijkaarten voor een thuiswedstrijd naar keuze gewonnen zijn door Bennie, onze vriend uit Veendam!! Bennie was zeer blij met deze prijs en heeft aangegeven ook zeker gebruik te maken van de gratis kaarten!!

Al met al was het een geslaagde dag die niet mogelijk zou zijn geweest zonder de volgende mensen: de vijf scheidsrechters, zonder hen waren de wedstrijden niet mogelijk
SBV Excelsior, voor het beschikbaar stellen van het veld en stadion, voor vooral de supporters was het spelen in het stadion een apart gevoel. Vooral het betreden van het veld en het lopen langs het embleem was speciaal.
John van Tilburg voor het beschikbaar stellen van de kleedkamers, Hans Volwerk, voor het openen van het stadion en het ophangen van de vlaggen en Kevin Koebrugge en zijn mensen, voor de fantastische catering.

Verder alle vrijwilligers die dit toernooi mogelijk hebben gemaakt, speciaal Rene de Jong `stille` die als een mans evenementencommissie van de SV samen met Kevin Koebrugge het toernooi tot in de puntjes heeft voorbereid. Omdat het toernooi is het natuurlijk de bedoeling dat dit een evenement gaat worden die jaarlijks terug gaat keren en mogelijk met meer teams en meer supporters die kunnen genieten van een barbecue bij onze gezellige club. Al met al was het weer een mooie gelegenheid om te zien dat het excelsiorgevoel bij heel veel mensen diep in het hart zit en dat wij als clubmensen trots mogen zijn op onze club en onze supporters.

Als bestuur van Supportersclub Pro Excelsior wil ik graag afsluiten met een stukje uit het clublied van onze mooie club.
EN MET BLIJHEID IN ONS HART
STRIJDEN WIJ VOOR ROOD EN ZWART
VOOR DE ROEM VAN ONS EXCELSIOR
Dit laatste stukje is vooral bedoeld voor ons Pro Excelsior team dat helaas nipt laatste is geworden,
Bestuur Pro Excelsior.