RKC-Excelsior in vol Mandemakers Stadion

 

Aanstaande zaterdag speelt Excelsior om 19.45 uur in Waalwijk tegen RKC. Het duel is, op enkele kaarten na, volledig uitverkocht. Voorafgaand aan de aftrap vindt er een vuurwerkshow plaats in het stadion van de Waalwijkers. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom.

Er zijn veel spelers bij RKC met een Excelsior-verleden. Denk dan aan Arjan van Dijk, Henrico Drost, Ard van Peppen, Sigourney Bandjar, Robert Braber en Mitchell Schet. De ploeg neemt op dit moment een elfde plaats in en dat mag toch wel als een grote verrassing gezien worden. Het team van trainer Ruud Brood maakt het elke tegenstander lastig met vaak attractief voetbal. Excelsior wist dit seizoen echter thuis te winnen van RKC met 1-0. Het enige doelpunt deze wedstrijd werd gemaakt door RKC-verdediger Ard van Peppen, die de bal achter zijn eigen doelman schoot. Hierdoor behaalde Excelsior de eerste drie punten van het seizoen, een belangrijk moment dus.

Rick ten Voorde is de clubtopscorer van RKC. In 23 wedstrijden wist de spits 6 keer het net te vinden. Al op 18-jarige leeftijd maakte Ten Voorde de overstap van FC Emmen naar NEC. In de daaropvolgende twee seizoenen maakte de aanvaller regelmatig speelminuten maar hij kon nog niet overtuigen. Vandaar dat beide partijen een huurovereenkomst voor dit seizoen overeenkwamen. RKC was de beste begadigde en lijkt geen spijt te hoeven hebben van deze keuze.

RKC heeft een redelijk gebalanceerde selectie met jonge talenten en meer ervaren spelers. Eén van die talenten is doelman Jeroen Zoet. De geboren Veendammer is dit seizoen gehuurd van PSV en maakt veel indruk bij RKC. Het lijkt een kwestie van tijd voordat Zoet voor een plaats bij PSV onder de lat mag gaan vechten. In de winterstop trokken de Brabanders een extra spits aan. Krisztián Németh, oud-speler van onder andere Liverpool, AEK Athene en Olympiakos Piraeus, kwam de gelederen versterken. In vijf duels wist de aanvaller tot nu toe één keer het net te vinden, maar de Hongaar is duidelijk een toegevoegde waarde in het team.

Aan de laatste wedstrijd die Excelsior in Waalwijk speelde, hebben de Kralingers geen goede herinneringen. In de stijd om promotie werd er met 1-1 gelijkgespeeld. Vanwege de thuisnederlaag was Excelsior uitgeschakeld en was het seizoen ten einde. Ondanks het betere spel in Waalwijk bleef het dus bij een gelijkspel. Leen van Steensel was de doelpuntenmaker aan Rotterdamse zijde.


Foto: www.sbvexcelsior.nl