Sfeerfilmpje Excelsior-FC Emmen 17-08-2012 (Jupiler League)

Excelsior heeft haar eerste overwinning geboekt van het seizoen. Na de eerdere nederlaag
tegen titelkandidaat De Graafschap trok Excelsior nu wel aan het langste eind.

De ploeg van trainer Leon Vlemmings won in een matige wedstrijd betrekkelijk eenvoudig van
FC Emmen. Excelsior kwam na tien minuten op voorsprong via een benutte penalty van
Mick van Buren. Excelsior was in het vervolg van de eerste helft de bovenliggende partij,
zonder het doelman Zeinstra echt lastig te maken.

Toch was het in de achtendertigste minuut alsnog raak Van Buren maakte uit een voorzet van
Tim Eekman de 2-0 voor Excelsior. In de beginfase van de tweede helft kreeg FC Emmen een
tweetal goede mogelijkheden. Onder andere Eldridge Rojer (ex-Kralinger) schoot van dichtbij
tegen Deckers op. Excelsior weigerde in de laatste twintig minuten het duel te beslissen toch