25/2/2011 Snelle treffer zorgt voor nederlaag

Binnen een minuut na de aftrap maakte Robert Cullen 1-0 voor VVV-Venlo. Deze tik kwam Excelsior in de resterende 89 minuten niet meer te boven. In een slechte wedstrijd verloren de Kralingers daardoor met 1-0 van de Limburgers.

Alex Pastoor liet dezelfde elf spelers beginnen als vorige week tegen Willem II. Veel reden om iets te veranderen had Pastoor ook niet. De 4-0 zege op de Tilburgers had zijn ploeg vertrouwen gegeven.

Helaas had VVV-Venlo geen boodschap aan dit vertrouwen. Vanaf de aftrap kwamen de Limburgers meteen gevaarlijk voor het doel van Cees Paauwe. Michael Uchebo gaf de bal voor en Robert Cullen kon de bal tussen twee verdedigers van Excelsior in aannemen en binnenschieten.

De snelle achterstand was op zich nog niet zo erg, wel vervelend was dat Excelsior in de eerste helft geen enkel moment de indruk wekte iets aan deze achterstand te kunnen doen. Het spel was rommelig, er was veel balverlies en geen enkele keer werden de Kralingers gevaarlijk.

Excelsior had wel het geluk dat VVV-Venlo geen gebruik maakte van de grote mogelijkheden die de ploeg geboden werden. Uchebo had het duel kunnen beslissen, maar de twee kansen die hij kreeg, wist hij niet te verzilveren. Ook Ahmed Musa slaagde er vrij voor Paauwe niet in om de Venlose voorsprong te vergroten.

Na rust kwam Excelsior wel iets beter in z’n spel, maar het bleef ongevaarlijk. Een echte kans kregen de Kralingers. Guyon Fernandez stak het halve veld over en schoot de bal vanaf de linkerkant in het zijnet.

In de slotfase was ook Clasie dichtbij de gelijkmaker, maar gezien het spelbeeld en de kansenverhouding was dit niet verdiend geweest. De laatste kans was voor invaller Leen van Steensel, maar ook hij wist niet te scoren.

,,Ik had niet verwacht dat we op deze manier aan de wedstrijd zouden beginnen”, zei Alex Pastoor na de wedstrijd. ,,Het lag niet aan het goede spel van VVV-Venlo dat ze zoveel kansen kregen. We maakten het onszelf moeilijk. We hebben de rode loper te gemakkelijk uitgelegd.”

,,Na rust kwamen we beter in ons spel. Toen hebben we niets meer weggegeven en kregen we nog enkele kansen. Maar we betaalden uiteindelijk de tol voor onze magere start.”