Kerstcadeau voor Redouan El Yaakoubi

 

Normaal gesproken belandt een kerstkaart van SV Pro Excelsior op de deurmat van de leden. Dit jaar heeft het bestuur ervoor gekozen om het bedrag dat hiermee gemoeid gaat op een andere manier te besteden. Dat gebeurde met een donatie aan Stichting Durf te Dromen van aanvoerder Redouan El Yaakoubi, die een cheque van 500 euro in ontvangst nam.

El Yaakoubi is een laatbloeier in het betaald voetbal en focuste zich niet alleen op de sport. De verdediger richtte vorig jaar zijn Stichting Durf te Dromen op, waarmee hij kinderen uit zijn eigen Utrechtse wijk Overvecht helpt op weg naar een betere toekomst. Die stichting richt zich op scholing en talentontwikkeling. Dat gebeurt met schoolvakken en door het aanleren van sociaal professionele vaardigheden.

Meteen na de start werden al 200 kinderen geholpen door een groep van zo’n 50 docenten. Door bij Excelsior te voetballen, kon El Yaakoubi dit blijven doen. “Dat vind ik prettig, want ik adem de stichting”, legde hij op de clubwebsite uit nadat hij zijn handtekening had gezet onder een contract voor minstens twee seizoenen.

Wil jij Stichting Durf te Dromen ook steunen? Dat kan via IBAN NL71 RABO 0361 5177 77. Kijk voor meer informatie op www.stichting-dtd.nl.